14 MUHTAR MADENE HAYIR DEDİ

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Sülekler Köyü sakinleri vişne bahçeleriyle kaplı 4 bin dönüm tarım arazilerinin bulunduğu alana kömür madeni açılmasına tepki gösterdi. Kömür madenine karşı mücadele vereceklerini belirten Sülekler Köyü sakinleri; "Tarım ve hayvancılık merkezi yaylalarımızın tam ortasında kömür madeni istemiyoruz" dedi. 

04 Haziran 2020
14 MUHTAR  MADENE HAYIR DEDİ

Köylerine daha önce yapılması planlanan HES’e (Hidro Elektrik Santrali) karşı kampanya başlatarak yaptırmayan Sülekler Köylüleri, bu kez de Sülekler Yaylası sınırındaki Dereköy Yaylası Dökük Mevkiinde kömür madeni açılma girişimine tepki göstererek köy kahvesinde toplantı yaptı. Toplantıda açılmak istenilen kömür madenine hayır diyen köylüler, “Dökük Mevkii’nde açılmak istenen Kömür madeni tarım arazilerimizin yanında ve sınırında bulunuyor, maden vişne bahçelerimizi olumsuz etkileyecek” açıklamasında bulundu.

Antalya Korkuteli Dereköy Yaylası’nda açılmak istenen kömür madenine karşı, Korkuteli Barajı’na inen su kaynaklarına, tarım arazilerine, bahçelere, hayvanları otlattıkları meralara, orman ve hayvanlara zarar düşünen 14 Mahalle Muhtarı toplantı yaparak, “Kömür madenine hayır” dedi.  Suyu ve doğayı yok etmemek adına ortak karar alan muhtarlar harekete geçti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.