En fazla 12 yıl ceza alacak

Antalya'da, kendisine çıplak halde kelepçeli işkence yapan eşi Ramazan İpek'i (36) av tüfeği ile vuran 2 çocuk annesi Melek İpek (31) hakkında, "Haksız tahrik altında kasten öldürmek" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.  

13 Şubat 2021
En fazla 12 yıl ceza alacak

En fazla 12 yıl ceza alacak

 

Savcı iddianamede, "Sanık açısından meşru müdafaadan bahsetmek mümkün değildir. Ancak maruz kaldığı eziyet, kötü muamele sebebiyle haksız tahrik altında suçu işlediğinden kuşku yoktur. Sanık hakkında ceza indiriminin en üst hadden yapılması gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır. Yargılama aşamasında meşru müdafaa olup olmadığı hususunun mahkemece de ayrıca değerlendirilip takdir edilebileceği düşünülmektedir" dedi. Haksız tahrik alt sınırdan uygulanır ve takdir indirimleri yapılırsa, cezası 6 yıla kadar düşebilecek olan Melek İpek, en fazla 12 yıl ceza alacak. Meşru müdafaa olup olmadığına ise mahkeme karar verecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.