RENKLİ SİMALAR PROGRAMI’NIN İLK KONUĞU CHP KADIN KOLLARI ANTALYA İL BAŞKANI NİLÜFER DEVECİ

07Haber Magazinin Renkli Simalar programında Gül Gültekinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günündeki konuğu, CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci oldu.  

09 Mart 2021
RENKLİ SİMALAR PROGRAMI’NIN İLK KONUĞU CHP KADIN KOLLARI ANTALYA İL BAŞKANI NİLÜFER DEVECİ

 
İl Başkanı Nilüfer Deveci,CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın Açıkladığı Yaşam Hak projesi Ve İstanbul sözleşmesiyle ilgili görüşlerini dile getirdi.
Nilüfer Deveci, Yaşam Hak projesiyle ilgili ‘’18 yıldır bir anlayışa karşı mücadele ediyoruz. Kadını yok sayan, Cumhuriyetle elde edilmiş haklarımızı geri almaya çalışan bir anlayışla mücadele içerisindeyiz. Biz haklarının bilincinde olan, bunları ifade etmekten çekinmeyen kadınlarız. Ve bunun farkında olmayan insanlara da, bunu hatırlatmak için çalışmalar yapıyoruz. Tüm kadınların yaşamaya hakkı var. Son zamanda yaşadığımız süreçte her gün ortalama 2-3 kadının, bazen şüpheli bazen de kabul edilmiş şekilde öldürüldüğünü görüyoruz. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi kadınları olarak, şiddete uğrayan, sıkıntılar yaşayan, bu kadınların sorunlarına çözüm üretmenin çaresine baktık. Bunu Kadın Kolları Genel Başkanımız sayın Aylin nazlıaka’nın başkanlığında oluşturulan kurul yaptı. Yaşamak lazım söyleminden yola çıkarak Yaşam hak projesi oluşturuldu. Yaşam hak, mağdur olan, şiddete uğrayan her kadının, çocuğun başvurabileceği bir proje. Mağdur olan, şiddet gören kadınımız, çocuğumuz, 444 82 85 numaralı telefonu arayarak CHP Genel Merkezinde 7/24 Alanında uzman kişilerle konuşarak sorununu anlatabilir. Hangi tür yardıma ihtiyacı varsa, Tıbbi, hukuki, psikolojik ne tür bir yardıma ihtiyacı var ise bu numarayı arayarak yardım isteyebilir’’ dedi.
İstanbul Sözleşmesine de değinen Nilüfer Deveci, ‘’Hükümet İstanbul sözleşmesinden çekilmenin yollarını arıyor, kadınları bir kıskaca almaya, Kadınları ötekileştirmeye, evlere kapatmaya çalışıyor. Sözleşme uygulanmalıdır.  Dünyada yapılan işlerin %66sı kadınlar tarafından yapılıyor. %34ü erkekler tarafından yapılıyor. Bu yapılan işlerden elde edilen toplam kazancın, %10unu kadınlar alıyor. Hiç bir alanda kadınlar haklarını alamıyor. Elde edilen mal varlıklarındaysa %99u erkeklerin. Biz ayrıcalık istemiyoruz, eşitlik istiyoruz’’ dedi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.