TARTIŞMAYI BİTİRECEK ÖDÜL

ABP Genel Başkanı Bederi YALÇIN virüsün izole edildiğini ispatlayana 10 milyon dolar vereceğini söyledi. 

24 Nisan 2021
TARTIŞMAYI BİTİRECEK ÖDÜL

 
 
Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde Covid-19 adı verilen virüsün dünyaya yayıldığı gerekçesi ile 11 Mart 2020 tarihinde pandemi ilan edildi.
 
O günden sonra, bilim dünyasının en çok tartıştığı ve gündeme getirdiği konu virüsün izolasyonu oldu. Bu konu hakkında 17 Ocak 2020 tarihinde, DSÖ’nün kabul ettiği COVİD-19 PCR tanı kiti protokolüne ilişkin yayınlanan makalede virüsün izole edilmediği açıkça yazıldığı için, ilk zamanlar fazlaca dikkat çekmedi. Ama daha sonra izole edilmeyen virüsün teşhisi için kullanılan PCR testinin yaygınlaşması, kapanmalar,  maske, sosyal mesafe, ... derken sıra AŞI’ya gelince bilim dünyası ayağa kalktı. Alanınada tanınan bir çok isim, “ilk önce virüsü izole edin” demeye başladılar. Ama bu ses yaygın medyanın sansüründen dolayı fazlaca duyulmadı.
 
Sonra konunun sağlık değil siyasi bir eylem ve proje olduğu iyice anlaşıldı. O zaman devreye siyasiler girmeliydi. Nitekim Türkiye’de faaliyet gösteren Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri YALÇIN’da  çağırıda bulundu.  YALÇIN, “Eğer  COVİD-19 adını verdikleri virüsün izole edildiğine ilişkin bir kanıtı,  ister yarasada isterse uluslararası alanda kabul görmesi için 500 hastada -ki ben 3 hastadayı da kabul edeceğim-  bulana, konuyla ilgili bilimsel makaleyi getiren kişiye,  gruba veya laboratuvara 10 milyon Euro vereceğim. Ve partimdeki görevimden de ayrılarak siyaseti bırakacağım” dedi.
 
"Dünya beni ilgilendirmez, ilk önce ülkem derim ve ülkemiz de Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinden daha sıkıntılı bir döneme girdi." diyen YALÇIN, “Bu büyük yalanı bitirmek için bütün servetimi ortaya koyuyorum, eğer bu pandemiye neden olan virüs doğruysa bilimsel kanıtlarını getirsinler ve insanlar aşı olarak kurtulsun,  biz de destek verelim. Ama çağrıma yanıt gelmiyorsa, o zaman ülkemizde devam eden bu saçmalık biran önce bitirilmeli.” açıklamasında bulundu.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.