Melek İpek davasında “Taksirle insan öldürme” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi

Antalya'da şiddet gördüğü eşini öldüren Melek İpek'in 3. duruşmasına başlandı. Davanın savcısı, kastın aşılması sonucu “Taksirle insan öldürme” suçunda 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini talep etti.  

26 Nisan 2021
Melek İpek davasında “Taksirle insan öldürme” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi

 

Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Ilıca Mahallesinde 8 Ocak tarihinde evlerinde çıplak halde kocasının kelepçeli işkencesine maruz kaldıktan eşi Ramazan İpek'i (36) av tüfeği ile vuran Melek İpek'in (31) yargılanmasına devam edildi. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3'üncü duruşmaya Melek İpek Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden sesli ve görüntülü görüşme sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Siyah kazak ile duruşmaya katılan Melek İpek'in gözündeki morluklar geçtiği sadece anlında küçük bir yara izi kaldığı görüldü.

Duruşmaya Duruşma salonunda Ramazan İpek'in yakınları ile Melek İpek'in ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmayı tarafların yakınlarının yanı sıra, STK'lar ve kadın dernekleri de takip etti. Mahkeme başkanın yargılamanın sonun gelindiği belirterek Cumhuriyet savcısından mütalaasının vermesini istedi.
 
SAVCI CEZA TALEP ETTİ
 
Cumhuriyet savcısı mütalaasında Melek İpek'in TCK 85/ 1 madde gereği kastın aşılması sonucu "Taksirle insan öldürme" suçunda 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini talep etti. Ayrıca en alt sınırdan ceza verilmesini ve tutukluluk halinin devamını istedi.
 
Ramazan İpek'in avukatı mütalaaya katılmadıklarını belirterek "Buradaki dinlenen şahitler bir şiddet öyküsü yaratmak istemişlerdir. Melek'in Ramazan'dan kurtulma çabası vardır. Meşru müdafaanın aşılması söz konusu değildir. Eşi karşı öldürme söz konusudur" dedi.
 
GÖZYAŞLARI İÇİNDE SAVUNMA YAPTI
 
Daha sonra söz alan Melek İpek, gözyaşları içinde konuşarak eşinin kendisine sürekli şiddet uyguladığını o gece ise sürekli sabaha kadar aralıksız işkence yaptığını söyledi.
 
Eşim beni ilk defa dövmedi. Akşam bana ateş ettiğinde kafamı eğmesem ben ölecektim.
 
Banyoda çocuklarımın sesini duymadığımda onların öldüğünü düşündüm . Dua edip 'Allah'ım çocuklarımın acısını bana gösterme' dedim. Ramazan'dan sessizce ayrılmak istiyordum.
 
Çocuklar doğmadan önce kurtulmak için kendimi öldürmeyi denedim. Eşimin ölmesi için değil aklımdan geçirmek dua bile etmedim." dedi.
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.