YOĞURTLU SARIMSAK AŞI

Gaziantep'in güzel yemeklerinden sarımsak aşı, sarımsak kebabı bu mevsimde yenilir. Sarımsaklar tam kurumadan 15 -20 gün daha bu lezzetleri tadabilirsiniz. Gaziantep'in her yemeği ayrı bir lezzet ve sağlık deposudu 

03 Mayıs 2021
YOĞURTLU SARIMSAK AŞI

 
Malzemeler
350-400 gr parça kuzu eti
1,5 kg taze sarmısak (başlanmış taneleri belli sarımsak)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz ve Karabiber
 
Terbiyesi için
1 yumurta
250-300 gram süzme yoğurt
 
Üzeri için:
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı haspir
1 çay kaşığı karabiber
 
Hazırlanışı:
Kuzu etini tencereye (düdüklü tencerede olabilir) alıp haşlıyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Taze sarmısağın başlarını kesip yarım çay bardağı sıvı yağ ile soteliyoruz, haşlanmış etimize ilave ediyoruz. Nohutları ekleyip 10 dakika daha pişirin. Diğer tarafta terbiye için, yumurta ve yoğurdu küçük bir tencereye alıp çırpalım. Kısık ateşte yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırıp, bir tık kaynatalım. Yemeğin suyundan birkaç kepçe dolusu ilave ederek yoğurdu ılıtalım. Tencereye azar azar ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Yağı tavaya alıp ısıtalım karabiberini yemeğimizin üstüne döküyoruz ve kepçeye aldığımız haspire yağımızı döküyoruz. (Haspir yanarsa kırmızılığı gider, o yüzden yağ çok sıcakken tavaya koymayalım)
Afiyet olsun.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.