Türkiye’de bir ilk! ALO 211

Kepez Belediyesi sağlık alanında önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Türkiye’de bir ilk olan uygulamayla; ‘112 ACİL’ servis hizmeti ile hastaneye götürülen vatandaşların, evlerine nakilleri Kepez Belediyesi’nin ‘ALO 211’ hizmeti ile sağlanacak. 

09 Temmuz 2021
Türkiye’de bir ilk! ALO 211

 

Kepez Belediyesi ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan ve Türkiye’de bir ilk olan ‘ALO 211’hizmete girdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 112 ACİL’ servis hizmeti ile hastaneye götürülen vatandaşların, evlerine nakillerinin sağlanacağı ‘ALO 211’ sağlık hizmetinin tanıtımını yaptı.  Belediye Sağlık Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen lansmana Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, meclis üyeleri, muhtarlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Kepez’de sağlık alanında önemli çalışmalar

‘ALO 211’ sağlık hizmetinin tanıtım toplantısında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve ekibi sayesinde ilçede çok önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Hülür, “Çok güzel işbirlikleri yapıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak, Antalya’da evde sağlıkta 12 bin hasta takip ediyoruz. Bu hastaların 4 bin kadarı Kepez bölgesinde bulunuyor. Bu hastalarımıza Kepez Belediyesi’nin sağlık hizmetleri ile beraber hizmet götürüyoruz. Belediye bu hizmetin ötesinde sosyal hizmet anlamında da destek oluyor. Belediye Sağlık Merkezi’nde de bazı branşlarda da ortak protokollerimiz var. Biz Kepez Belediyesi ile kardeş bir sağlık kuruluşu gibi çalışıyoruz. Sayın başkanı ve ekibini bu yönden canı yürekten kutluyorum. Bu güzel hizmeti Kepez halkına sundukları için Allah kendilerinden razı olsun. ALO 211 hizmeti ile de güzel bir sağlık hizmeti sunulacak. Hayırlı olmasını diliyorum. “ dedi.

Belediye projelerimiz Türkiye’ye örnek  

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de, Kepez Belediyesi’nin hemşehrilerine sağlık hizmeti götürme konusunda bir gönüllü kuruluş olarak kendisinden beklenenin çok çok üzerinde hizmetler ortaya koyduğunu söyledi. Bir belediyenin yol yapmazsa, tapu vermezse, eleştirilebileceğini, bir belediyenin hastane kurmadı diye, bir sağlık tesisi kurmadı, evde sağlık hizmeti vermedi diye, eleştirilemeyeceğini belirten Tütüncü, “İşte! Biz kendi görev alanımız içinde olsun ya da olmasın hemşehrilerimizin ortak menfaatlerine hizmet edecek her alanda hizmet üretmeyi kendine düstur edinmiş bir belediyeyiz. Hemşehrilerimizin mutluluğuna mutluluk katmayı kendisine ilki edinmiş bir belediyeyiz. Sosyal belediyecilik uygulamaları konusunda ortaya koyduğumuz performans ve projelerimiz Türkiye’de örnek oldu.” diye konuştu.

Belediye Sağlık Merkezi ile konforlu sağlık hizmeti

2009 yılından itibaren üzerinde durdukları en önemli konunun sağlık olduğuna da değinen Tütüncü, “Bir insan için en kıymetli varlık sağlıktır. Sağlıkla ilgili biz elimizden geldiğince belediyemizin sosyal bir belediye mantığıyla en güçlü bir şekilde çalışması için çaba gösterdik. 2009 yılında göreve geldiğimizde 1 doktor ve 2 görevlisi olan bir sağlık birimimiz vardı. Biz işe evde sağlık hizmeti ile başladık, giderek vites büyüttük ve Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi’ni kurduk. Birçok polikliniğin bulunduğu sağlık merkezimiz, tıp merkezi statüsü de kazandı. Biz bütün yaptığımız eserlerin kalıcı olmasına önem veriyoruz. Belediyecilik asıl olan sizden daha çok yaşayacak eserler vücuda getirebilmektir. İnsanlar makamlardan gelirler geçerler, önemli olan arkanızda ne bıraktığınızdır.” dedi.

Kepezli olmak bir ayrıcalıktır

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, evde sağlık hizmeti ile birçok vatandaşa ulaşıldığını, yatağa bağlı hastaların tedavileri için hastaneye götürüldükten sonra tekrar evlerine nakillerinin sağlandığı önemli bir hizmeti yıllardır Kepezlilere verdiklerini söyledi. Kepez Belediyesi olarak evde bakım hizmetini çeşitlendirdiklerine de değinen Tütüncü, “Yatağa bağlı hastaların diş tedavilerini, kanal tedavilerini dahi şimdi evlerinde yapıyoruz. Böylesine geliştirdiğimiz evde sağlık hizmetlerimiz var. Bu hizmet 2009 yoktu. Belediye başkanı olduğum 2009’da bir çalışma yapacağımızda diğer illerin belediyelerine gider oralardaki örnek uygulamaları takip ederdik. Şimdi birçok örnek hizmeti olan Kepez Belediyesi var. İstanbul başta olmak üzere birçok büyükşehirden belediyeler bizim belediyelerimizin uygulamalarını görmek için buraya geliyorlar. Belediye Sağlık Merkezi projemizi, İstanbul'dan, Ankara'dan, İzmir'den birçok belediye ziyaret etti. Kepezli olmak bir ayrıcalıktır.”diye konuştu.

Nüfusun yüzde 50’sine sağlık hizmeti

Belediye Sağlık Merkezi çatısı altında sürdürülen evde sağlık hizmetlerinden bugüne kadar 67 bin 879 kişinin faydalandığını da belirten Tütüncü, “Evde sağlıkta,  168 binden fazla da işlem yapılmış. Belediye Sağlık Merkezimizi bugüne kadar 339 bin 549 kişi kullanmış, ve burada da yaklaşık 1 milyon işlem yapılmış. Kepez’in nüfusunu 600.000 olarak kabul edersek, hemen hemen nüfusumuzun yüzde 50’sine hizmet vermiş bir belediyeyiz.”dedi.

Türkiye’de ilk olacak bir proje

2019 seçimlerine giderken en önemli sağlık projelerinden birisinin de ‘ALO 211’ servisinin kurulması olduğunu da vurgulayan Başkan Tütüncü, “ 112 ACİL Servis hizmetinden yararlanarak hastaneye giden vatandaşlarımız evlerine dönüşlerini kendi imkanlarıyla sağlamak zorunda. Biz 112 ile hastaneye giden vatandaşlarımızın geri dönüşünü Belediye Sağlık Merkezimizin çatısı altında üstlenelim istedik. Bu Türkiye'de bir ilk olacak proje… Şimdi, vatandaşlarımıza sağlık kuruluşlarından evlerine dönüşlerde 7 gün 24 saat ALO 211 hizmet verecek.  ALO 211 hattımız 0 506 777 0 211 numarası ile hizmet verecek. Bu servisimiz, Sağlık Bakanlığımızın 112 servisi ile de koordineli çalışacak. “diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasının ardından ALO 211 Çağrı Merkezi ambulanslarını misafirlere tanıttı.

ALO 211 hizmeti

Sağlık alanında örnek projelere imza atan Kepez Belediyesi’nin yeni projesi ‘ALO 211’ sağlık hizmeti sadece Kepez’de ikamet eden vatandaşları kapsıyor. İlçe sakinlerinin 112 ACİL sağlık hizmetinden faydalanarak ambulansla hastaneye götürülmeleri halinde, evlerine nakilleri Kepez Belediyesi’nin ‘ALO 211’ sağlık hizmeti ile sağlanacak. Hastaneden taburcu olan veya özellikle eve dönüş imkanı olmayan vatandaşların bu hizmetten yararlanabilmesi için Kepez Belediyesi’nin ALO 211 Çağrı Merkezi’ne müracaat etmeleri gerekiyor. Vatandaşların sağlık kuruluşlarından evlerine nakilleri Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi’nin ambulansları ve sağlık personelleri tarafından sağlanacak. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.