BAŞKAN KÖLEOĞLU 6. ULUSLARASI SERAMİK PİŞİRİM ÇALIŞTAYI’NDA

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu tarafından Olympos’ta düzenlenen 6.Uluslararası Seramik Pişirim Çalıştayı’nın açılış törenine katıldı. 

07 Ekim 2021
BAŞKAN KÖLEOĞLU 6. ULUSLARASI SERAMİK PİŞİRİM ÇALIŞTAYI’NDA

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu tarafından Olympos’ta düzenlenen 6.Uluslararası Seramik Pişirim Çalıştayı’nın açılış törenine katıldı. İşbirlikçi bir ortam yaratmak, işitme engelli ve işitme engelli olmayan öğrencilerin ve uluslararası sanatçıların deneyimlerini paylaştığı çalıştaya yerli yabancı çok sayıda sanatsever katıldı.
Başkan Köleoğlu, yapım aşamalarını öğrendiği seramiklerin 48 saat boyunca kalacağı anagama fırınının altını ateşleyerek yeni eserlerin oluşmasına katkı sağladı. Pandemi süresinde birçok etkinliğin iptal edilmesine dikkat çeken Başkan Köleoğlu, Geleneksel Seracılık Festivali, Yağlı Pehlivan Güreşleri, Olympos Gökyüzü Festivali gibi etkinliklerin önümüzdeki yıl seyircili bir şekilde yapılacağının müjdesini verdi. Doçent Ahmet Cüneyt Er, Prof. Tuğrul Emre Feyzoğlu, Prof. Emel Şölenay gibi birçok akademisyenin bulunduğu çalıştayda, Başkan Köleoğlu’da eserlerle yakından ilgilendi.
Başkan Köleoğlu’na sanatçılar tarafından pek çok eser hediye edildi. Eserleri incelerken ellerinin kirlenmemesi için uyarı da bulunanlara Başkan Köleoğlu ‘’Atatürk’ün dediği gibi bizim toprağımızdan ellerimiz kirlenmez, sizin seramiklerinizden bizim ellerimiz kirlenmez’’ diyerek herkesin takdirini topladı.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’’ Sizler buradaki çalıştayı ne kadar büyütürseniz o kadar gün geçtikçe büyüyoruz. 2019’da göreve geldiğimizde desteklerimiz başladı. Mesala bizim Yörük Kültürüyle ilgili genel olarak yapılan bir festivalimiz vardı. Yine uzay bilimiyle alakalı Gökyüzü festivalimiz vardı ve bunu dijital ortamda katılımlarla gerçekleştirdik. Ama önümüzdeki yıl pandemininde bitmesiyle inanılmaz bir şekilde kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.