Dolar haftaya dalgalı başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçiye yönelik söylemleri sonrası Dolar/TL kuru dün gece saatlerinde 9,85 seviyesinde rekor tazeledi. Kur 9,80 seviyesinin üzerindeki seyrini sürdürüyor. 

25 Ekim 2021
Dolar haftaya dalgalı başladı

Yaşanan diplomatik gerilim nedeniyle önceki haftayı 9,61’den kapatan Dolar/TL kuru, gece Asya piyasalarında rekor tazeledi.


Önceki hafta Merkez Bankası’nın sert faiz indiriminin ardından değeri tarihi düşük seviyeleri gören TL, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Osman Kavala ile ilgili çağrı yapan 10 büyükelçinin “istenmeyen kişi” ilan edilmesi talimatının ardından daha da düşmeye devam etti.

REKOR TAZELEDİ
Türkiye’nin yaşadığı bu diplomatik gerilimle gece 9,85 ile yeni rekorunu kıran Dolar/TL kuru 9,80 seviyesinin üzerinde seyrediyor.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası tarafından alınan 200 baz puanlık faiz kararı nedeniyle Dolar/TL kuru 9,66’ya kadar yükselerek rekor tazelemiş, haftayı 9,61 seviyesinden kapatmıştı.

Euro ise 11,40 seviyesinin üzerinde.

ALTINDA SON DURUM
Gram altın geç saatlerde 567 lira seviyesini görerek yeni bir rekor kırarken, çeyrek altın da tarihi zirvesini 928 liraya taşıdı.

Geçtiğimiz haftayı 553 TL’den kapatan gram altın sabah saatlerinde yeni haftaya 563 liradan açılış yaptı. Çeyrek altın ise 904 TL alış ve 924 TL satış fiyatıyla işlem görüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.