KADES tanıtım standı açıldı

Kadına ve çocuklara yönelik risk ve tehdit unsuru oluşturabilecek durumların önüne geçilebilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Kadın Acil Destek ( Kades ) uygulaması hakkında toplumda farkındalığı artırmak ve daha fazla kadına ulaşabilmek amacıyla, Asayiş ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri bir AVM'de KADES tanıtım stantı açtı. 

18 Kasım 2021
KADES tanıtım standı açıldı

Stantta; akıllı telefon kullanıcısı kadınların, IOS ve Android marketlerinden indirebileceği KADES uygulamasına T. C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasında gelen onay koduyla aktif hale getirebileceği bu uygulama ile şiddet mağduru kadınların herhangi bir tehdit anında tek bir dokunuşla en hızlı şekilde 112/155/156 acil çağrı merkezine ulaşmalarının sağlandığı anlatıldı.

KADES uygulamasının genel tanıtımı, kurulum işlem sırası ve kullanımını anlatır el broşürleri dağıtılan stantta, kadın vatandaşlarımızın cep telefonlarına KADES uygulamasının yüklenmesi sağlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.