Büyükşehir mera ıslahı için çalışma başlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi üreticinin girdi maliyetini düşürmek ve yemden tasarruf sağlamak amacıyla mera ıslah projesini başlattı. Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen proje kapsamında ilk olarak Korkuteli'de gübre dağıtımı yapıldı. 

14 Aralık 2021
Büyükşehir mera ıslahı için çalışma başlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi üreticinin girdi maliyetini düşürmek ve yemden tasarruf sağlamak amacıyla mera ıslah projesini başlattı. Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen proje kapsamında ilk olarak Korkuteli’de gübre dağıtımı yapıldı. 

 

Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hamlesi kapsamında üreticinin girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla yaptığı yem, tohum, fide, fidan desteklerine gübre desteği de eklendi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü Korkuteli’nin Duraliler ve Dereköy Mahalleleri’nde 10 ton gübre desteği verdi. 

1000 DEKAR ISLAH EDİLCEK 

Proje kapsamında Duraliler Mahallesi’nde bulunan 23 bin dekar alanın 500 dekarı, Duraliler Mahallesi’nde bulunan 4 bin dekar mera alanının da 500 dekarı gübreleme çalışmasıyla ıslah edilecek. Sonbahar ve ilkbaharda bu gübreleme işlemleri yapılacak ve çalışmaya 3 sene boyunca devam edilecek. 

TAKDİR EDİLECEK BİR ÇALIŞMA

Duraliler Mahallesi’nde çobanlık yapan Muammer Duruk, projenin hayvancılık açısından mükemmel ve takdir edilecek  bir çalışma olduğunu söyledi. Duruk, “Başkanımız Muhittin Böcek’in bu tarz projelere imza atmasını çok güzel buluyorum. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

VERİMLİ VE NİTELİKLİ OT ÜRETİMİ

Islah projesiyle verim gücünü kaybetmiş meralarda öncelikle verimli ve nitelikli ot üretimi hedefleniyor. Yem üretimindeki artış ile hayvansal ürün miktarında artış, üretim maliyetlerinde ise düşüş yaşanacak. Meralara ekilen türlerin verim güçlerini ortaya koyabilmeleri için de gübreleme büyük önem taşıyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.