Üniversite öğrencileri sıcak yuvalarına kavuştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, üniversite öğrencilerinin yurt sorununu kısa sürede çözdü. Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Mahallesi'nde hizmete sunduğu kız ve erkek öğrenci yurtlarında öğrenciler, çağdaş koşullarda sıcak yuva ortamında barınıyor. 

13 Ocak 2022
Üniversite öğrencileri sıcak yuvalarına kavuştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, üniversite öğrencilerinin yurt sorununu kısa sürede çözdü. Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Mahallesi’nde hizmete sunduğu kız ve erkek öğrenci yurtlarında öğrenciler, çağdaş koşullarda sıcak yuva ortamında barınıyor.

 

Üniversitelerde eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte baş gösteren barınma sorununa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, duyarsız kalmadı. Yurtların yetersiz ve kiraların yüksek olması nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrenciler, Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla geçici barınma noktalarına yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi hemen harekete geçerek, Kültür Mahallesi’nde üç binayı kiraladı. 3 bloktan oluşan kız ve erkek öğrenci yurdu tadilata alındı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından öğrenciler kalıcı yurtlarına taşındı. 

330 ÖĞRENCİ KAPASİTESİ

Büyükşehir Belediyesi’nin yurtlarında kalan öğrencilere sabah ve akşam sıcak yemek, internet ve çamaşır hizmeti veriliyor. Yurtlara yerleşen öğrenciler sağlanan imkanlardan büyük bir memnuniyet duyuyor. 3 bloktan oluşan 330 kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdunda aileler çocuklarını gönül rahatlığı ile emin ellere teslim ediyor. 

YURT OLMASA OKULU BIRAKACAKTIM

Ankara’dan Antalya’ya gelen muhasebe birinci sınıf öğrencisi Berivan Çifci, Antalya’ya ilk geldiklerinde yurt bulamadıklarını belirterek, evine geri dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Berivan Çifci, “Büyükşehir Belediyesi’nin açacağı yurda başvurdum. Daha sonra yurt çıktı. Tekrar geri geldik. Belediyenin yurdu olmasa okulu bırakmayı düşünüyordum. Bizimle çok ilgilendiler. Şimdi yeni yurda yerleştik. Çok güzel” dedi. 

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Niğde’den gelen Esma Nur Altıntaş ise, “Bankacılık ikinci sınıf öğrencisiyim. İlk kez Antalya’ya geliyorum. Geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı uzaktan eğitim aldık. Geldiğimiz zaman Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait yurt çıkmadı, özel yurtlar ve evler çok pahalı geldi. Niğde’ye geri dönme aşamasındayken Büyükşehir Belediyesi’nin yurt başvurusu açıldı. İki gün içinde yurt sonuçları açıklandı. Bana da yurt çıktı. Çok mutlu oldum. Şimdi yeni yerimize taşındık. Her şeyimiz tam. Çok güzel bir ortam. Bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ederim” diye konuştu. 

BENZİN İSTASYONUNDA KALDIM

Bankacılık 3’üncü sınıf öğrencisi Şeref Güngör ise şöyle konuştu: “Antalya’ya Trabzon’dan geldim. Dikey Geçiş Sınavı ile geldiğim için biraz geç geldim. Antalya’da kalacak yer bulamadım. Kayıt dönemi bir gün benzin istasyonunda kaldım. Bazı cemaatlere ait yurtlarda yer vardı. Orada kalmak istemedim. Memlekete geri dönmek zorunda kaldım. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir yurt imkanını öğrendim. Başvuru yaptım ve yurt çıktı. Tekrar geri geldim. Biz buraya okumaya geldik. Antalya Büyükşehir Belediyesi bize yuva açmasaydı, çok zor durumda kalacaktık.” 

ÇOK MEMNUNUZ

İnşaat Mühendisliği 2’nci sınıf öğrencisi Erdem Ediş, iki ay boyunca ev aradığını belirterek, “3 bin TL kira istediler. Bunu verecek imkanımız yok. Özel yurtlarda çok pahalı geldi. Daha sonra belediyenin yurduna başvurdum. Yurda kabul edildim. Çok memnunum” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.