CHP’Lİ ÖZER: BİR ZAHMET ÇİFTÇİNİN GÖZLERİNE BAKIVERİN

GIDA FİYATLARINI DÜŞÜRMEK İÇİN ÇİFTÇİNİN GÖZLERİNE BAKIVERİN 

17 Şubat 2022
CHP’Lİ ÖZER: BİR ZAHMET ÇİFTÇİNİN GÖZLERİNE BAKIVERİN

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, nüfusun yüzde 90’ı açlık ve yoksulluk çekerken yüksek gıda fiyatlarının düşürülmesine yönelik neden doğru adımlar atılmadığını sordu. TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Özer’in, bugüne kadar yapılan uygulamaların bir işe yaramadığı eleştirisini taşıyan ifadeleri şöyle:

“Tüketici Hakları Derneğinin araştırmasına göre en az 25 milyon insanımız açlık sınırının, en az 51 milyon insanımız da yoksulluk sınırının altında yaşıyor yani 84 milyonluk nüfusun yüzde 90'ından fazlası açlık ve yoksulluk sınırının altında. Peki, durum böyleyken yüksek gıda fiyatlarının düşürülmesi için neden doğru ve gerçekçi adımlar atılmıyor? Bugüne kadar tarım ve hayvancılıkta üretimi artırmak yerine, ithal edip ihracatı izne bağlayan, depo basıp tanzim satış çadırı kuran iktidara sesleniyorum: Bir zahmet tarlaya gidin, üreticinin gözlerine yakından bakın. O gözlerde gıda fiyatlarını düşürmek için öncelikle elektrikte, mazotta yaptığınız zamları geri almanız ve üretim maliyetlerini düşürmeniz gerektiğini göreceksiniz. Ayrıca o gözler size ancak üretimi artırmakla Türkiye'deki tüm vatandaşların gözlerinde pırıltı olacağını gösterecek; bir zahmet bakıverin.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.