MİNİKLER ZAMANDA YOLCULUĞA ÇIKARDI

Manavgat Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Taşağıl Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitimlerini sürdüren minik öğrenciler, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle çok anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, mahalle muhtarı Ali Nail Arseven, öğrenci velileri ve Taşağıl Mahallesi sakinleri katıldı. Etkinliğe mahallede yaşayan büyükler özellikle davet edildi. 70’li yılların canlandırıldığı etkinlikte öğrenciler kostüm ve makyajla yaşlandırıldı. Küçük yürekler, günlerce heyecanla hazırlandıkları etkinlikle, kendilerini izleyen büyüklerini adeta zamanda yolculuğa çıkardı. 

24 Mart 2022
MİNİKLER ZAMANDA YOLCULUĞA ÇIKARDI

KOSTÜM ve MAKYAJ YAPTILAR

Çeşitli oyun ve sahnelemelerle büyükleri canlandıran küçüklerin sevimlilikleriyle büyük ilgi topladı. Çocuklar, “Öyle bir Geçer Zaman ki”, “Hayat Bayram Olsa”, “Ateşböceği” gibi bilinen şarkılarda çeşitli oyunlar sergiledi. Manavgat Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Koro Şefi Onur Gök ise, “Ah Yalan Dünya” gibi sevilen türkülerini mahalle büyükleri için seslendirdi. Başkan Şükrü Sözen, gösterileri alkışlayarak büyük bir ilgiyle izledi.

 

GELECEK NESİLLERİ YETİŞTİRİYORUZ

Etkinlikte konuşan Manavgat Belediyesi Kreşler Müdürü Emine Çataltaş, “Bizler mutluyuz, gururluyuz çünkü atalarımızı büyüklerimizi sevmenin saymanın ne demek olduğunu bilen bir nesil olarak yetiştik. Şimdi de aynı duyguyu çocuklarımıza bu eğitimi vererek, dedelerine, nenelerine, annelerine babalarına, vatanlarına, ülkelerine, dinlerinle, dillerine nasıl sahip çıkacaklarını öğretmek bizim boynumuzun borcu. Bize bu imkanı sağlayan Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

SÖZEN, “HERŞEYİ BÜYÜKLERİMİZDEN ÖĞRENDİK”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yaptığı konuşmada büyüklere ve küçüklere seslendi. Başkan Sözen, “Bugün büyüklerimizin haftası, yaşlılar haftası diyemeyeceğim. İnsanların yaşlandığını kabul etmiyorum. İnsanların çocuklarına ülkelerine bağlı olmasının asla yaşı yoktur. Hayatı bize öğreten gelecekle ilgili sorumluluk almamızı sağlayan sizlersiniz. Bizler ne öğrendiysek sizden öğrendik. Geleceğiyle ilgili sorumluluk almayı, yaşadığı ülkeye, kente bölgeye hizmet etme anlayışını büyüklere saygı göstermeyi sizden öğrendik. En önemlisi de küçüklerimize sahip çıkıp yetiştirmeyi de sizden öğrendik. O nedenle Manavgat Belediyesi çocukların yetiştirilmesine son derece önem veriyor. Eğitim merkezlerimizde, kreşlerimizde çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Sizlere verdiğimiz değeri göstermek anlamında bunları ifade ediyorum. Çünkü bunları bize siz öğrettiniz. Ülkenin geleceği Ulu Önder Atatürk’ümüze ve ülkemize sahip çıkmanın çocuklarımıza sahip çıkmakla olacağını siz öğrettiniz. Gününüzü kutluyorum. Sağlıklı, sıhhatli günler diliyorum. Sizlerle bizleri bir araya getiren arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.