2021 KEPEZ’İN ALTIN YILI OLDU

Kepez Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda, encümen ve komisyon üyeliklerinin seçimi yapıldı, denetim komisyonu raporu ve 2021 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Başkan Tütüncü, “Pandemiye rağmen 2021 yılı Kepez’in altın yıllarından birisi oldu.” dedi. 

07 Nisan 2022
2021 KEPEZ’İN ALTIN YILI OLDU

 Kepez Belediyesi’nin Nisan ayı toplantısında 2 önerge olmak üzere 44 yazılı gündem maddesi görüşüldü. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Parti grup sözcülerinin konuşmalarının ardından söz alan Başkan Tütüncü, tüm vatandaşların mübarek ramazan ayını kutladı. Kepez Belediyesi için Mart ayının oldukça yoğun geçen bir ay olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “ Bir ayda 3 tane ulusal çapta etkinlik tertip edildi. Bunlardan birincisi 4. Kitap Fuarıydı. Dillere destan efsane bir şekilde geçti. Yoğunluktan dolayı kapıların dahi kapatılması düşünülen fuar zamanın en iyisiydi. 400 yayınevi, 200 etkinlik, imza günü, söyleşi sohbet ve ulusal çapta ün sahibi olan yazarların burada bulunmaları önemliydi. Mart ayı içinde gerçekleştirdiğimiz E-Spor Festivali de Antalya'da ilk kez gerçekleşmesi ve gençlerin yoğun ilgi göstermesi açısından da  son derece önemliydi. 31 Mart-2 Nisan’da kapılarını açan BilimFest’te Antalya’nın yeni bir markası oldu.” diye konuştu.

 

ENCÜMEN SEÇİMİ 

Encümen ve komisyon üyeliklerinin seçildiği toplantıda, denetim komisyon raporu okundu, 2021 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. 1 yıl görev yapacak olan encümen üyeliklerine de gizli oyla Serhat Demir(AK Parti), İsa Sarpdağ(AK Parti), Muhammet Emin İlhan(AK Parti)  seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu, İsim Tespit Komisyonu, Kentsel Gereksinimler Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği, Esnaf Sicil Takip Komisyonu ve Hayvan Hakları Komisyonu üyelikleri için açık oy usulü ile seçim yapıldı.

KOMİSYONLAR ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Plan ve Bütçe Komisyonu:  Yusuf İşeri (AK Parti),Ali Fidan(AK Parti),Ahmet Sabır(MHP), Mustafa İlhan(CHP), Veli Yılmaz(CHP)

İmar Komisyonu: Murat Menzilcioğlu(AK Parti),Nejat Ateş(AK Parti),Ali Baki Sarıca (MHP), Eren Kurt(CHP), Cafer Turgay(CHP)

Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu: Ramazan Poyraz(AK Parti), Ramazan Çakır, (AK Parti), Ali Koç (AK Parti), İbrahim Yılmaz(CHP), Adem Alkan(CHP)

İsim Tespit Komisyonu: Ali Koç(AK Parti), Mekin Arslan Başak(AK Parti), Ramazan Poyraz (AK Parti), Nesibe Bahadır(CHP), Halil Yurtsever(CHP)

Kentsel Gereksinimler Komisyonu: İsmail Kaya(AK Parti),Ali Fidan(AK Parti), Adem Çelik(MHP), Nesibe Bahadır(CHP), İbrahim Velican(CHP),

Esnaf Sicil Takip Komisyonu: Nebi Sezgin(AK Parti), Süleyman Acar(AK Parti), Selami Polat(MHP), İbrahim Velican(CHP), Ali Kesik(CHP)

Hayvan Hakları Komisyonu: Nebi Sezgin(AK Parti), Ramazan Çakır(AK Parti), Ali Fidan(AK Parti), Nesibe Bahadır(CHP),Eren Kurt(CHP)

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu: Hatice Sütcü (AK Parti), Fatma Tutan(AK Parti), Ramazan Poyraz(AK Parti) , Nesibe Bahadır(CHP), Halil Yurtsever(CHP)

DENETİM KOMİSYONU RAPORU

Komisyon üye seçimlerinden sonra Denetim Komisyonu’nun olumlu görüşlerinin yer aldığı 2021 yılı gelir ve giderler ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için hazırlanan rapor mecliste okundu. Denetim raporunun ardından 2021 yılının faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. Bu süreçte Başkan Hakan Tütüncü, yasa gereği meclis başkanlığı görevini Meclis Başkan Vekili Süleyman Acar’a bırakarak,  AK Parti grubu sıralarına oturdu.

PANDEMİYE RAĞMEN ALTIN BAŞARI

Faaliyet raporu ile ilgili gurup sözcülerinin güzel dilekleri üzerine konuşan Başkan Tütüncü, “2021 yıl gerçekten Kepez’in altın yıllarından birisi oldu. “Pandemiye rağmen altın yıllarından birisi oldu. Yaptığımız yatırımlarla, açılışlar, törenlerle ve sosyal belediyecilik uygulamalarımızda, kültürel belediyecilik uygulamalarımızla, inovatif belediyecilik uygulamalarımızla, aldığımız ödüllerle çok büyük bir mutluluk vesilesi oldu.

 Bu dönemde çok ödüller aldık. Bir tanesi çok önemliydi. Avrupa Komisyonu her yıl peyzaj üzerine bir yarışma düzenliyor. Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki 40 ülke katılıyor. Çok ciddi hazırlanan bir yarışma. Her ülkeden değişik adaylar belirleniyor, önce ön elemelere giriliyor, o adaylar belirleniyor Türkiye'den 6 aday seçilmişti. Birisi de Kepez Belediyesinin bir bütün olarak Dokuma Park projesiydi. Bu yarışmada Türkiye'ye ödülle döndük. Dokuma Projesi Avrupa Konseyi tarafından da ödüle layık görülmüş, örnek gösterilmiş, ilham veren bir proje olarak, vasıflandırılmış.” dedi. 

 

Başkan Tütüncü’nün konuşmasının ardından meclis,  Kepez Belediyesi’nin 2021 yılı Faaliyet Raporu’nu oy birliğiyle kabul etti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.