KUMLUCA’DA ÜÇ HALK PLAJI MAVİ BAYRAK DENETİMİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ

2021 yılında Kumluca Belediyesi 2 adet mavi bayraklı plaja sahip iken 2022 yılında bu sayıyı 3’e çıkardı. 

16 Haziran 2022
KUMLUCA’DA ÜÇ HALK PLAJI MAVİ BAYRAK DENETİMİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ

Geçen yıl Kent Park Halk Plajı’nı ve Fener Halk Plajı’na Mavi Bayrak kazandıran Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu 2022 sezonu için de Beykent Plajı’na da mavi Bayrak kazandırdı.

Ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülmekte olup TÜRÇEV ’in yaptığı uzun denetimler sonucunda Mavi Bayrak ile ödüllendirilen halk plajları yerli ve yabancı turistleri temiz ve sağlıklı plajlara çekmesi açısından önem arz etmekte.

TÜRÇEV Antalya Koordinatör Yardımcısı Ömer Keskin incelemelerin ardından 2022 yılı için Kumluca’da üç plaja Mavi Bayraklarını verdi.

Başkan Köleoğlu Günay Sahil Tesisleri’nde karşılaştığı minik anaokulu öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşınca onların pikniklerine dahil oldu ve  onlarla sohbet ederek çevreyi temiz tutup korumalarının öneminden bahsetti.

 

TÜRÇEV Antalya Koordinatör Yardımcısı Ömer Keskin’’ Bugün burada Fener Halk Plajımızda Mavi Bayrak denetimimizi gerçekleştirmek için buradayız. Denetimizi yaptık, olanaklarımızı inceledik, saha çalışmalarımız inceledik, can kurtaran ve sıhhi olanakların genel kontrollerimizi gerçekleştirdik. Ve yüzme suyu kalitesini de inceledikten sonra Mavi Bayrak ödülünü takdim etmeye karar verdik. Mavi Bayrak ödülünü 2022 sezonu için Fener Halk Plajı kazanmış oldu’’ dedi.

Mustafa Köleoğlu ‘’Bugün günlerden mavi bayrak. Kumluca’mıza yeni bir mavi bayrağı kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Kumluca’mız Türkiye’nin en temiz denizlerinden bir tanesi seçildi.26 Km’ye yakın deniz kenarıyla, Türkiye’nin en güzel deniz kenarlarıyla ve burada oluşturmuş olduğumuz yeni alanlarla üçüncü mavi bayrağımızı Kumluca’mıza kazandırdık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in de destekleriyle sahillerde yapmış olduğumuz çalışmanın neticesinde çevre testlerinden tam not alarak Kumluca Belediyesi mavi bayrağı almaya hak kazandı. Üç özelliği tek noktada buluşturan plajlarımız mavi bayrak birinci noktamız, nadide zambakların yetiştiği bir yer ikinci nokta ve son olarak üçüncü nokta da caretta caretta’ların yaşam alanı. Biz tüm bu özelliklerle tam bir çevreci ve doğa dostu bir belediye olarak bu mavi bayrağı almamıza katkı koyan tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün dünyadaki ve Türkiye’deki turistlerimize Kumluca’mıza, mavi bayraklı plajlarımıza bekliyoruz. Sizleri sevgiyle burada misafir edeceğiz’’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.