BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

 

29 Ağustos 2022
BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Sevgili hemşehrilerim,

 

Yüce Türk Milleti’nin gurur ve iftihar günü olan 30 Ağustos Zaferi'nin 100. yılını büyük bir heyecanla kutluyoruz. Başta bu zaferi bizlere armağan eden, izinden asla ayrılmayacağımız Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum.

 

26 Ağustos 1922'de saat 05:30' da Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Afyon Kocatepe'de emrini verdiği Büyük Taarruz, 30 Ağustos'ta Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferi ile sonuçlanmıştır. Bu zaferin kazanılmasındaki en temel husus başta Başkomutan Atatürk’ün askeri dehası, Türk askerinin vatan aşkı ve hiç şüphesiz ki Yüce Türk Milleti’nin birlik ve beraberlik ruhudur. 

 

Özgürlük ve bağımsızlık aşkı ile dolu olan bu ruh ile kazanılan zafer, İstiklal mücadelemizi başarıya taşımış, vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtulmuştur. 100 yıl önce yakılan bu özgürlük ve bağımsızlık ateşi, asırlar boyu yanmaya devam edecektir. Birlik ve beraberliğinden vazgeçmeden, inanç ve kararlılıkla yürüdüğü sürece Türk Milleti’nin önünde geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da hiçbir engel duramayacaktır.  

 

Kıymetli hemşehrilerim,

 

100 yıl önceki birlik ve beraberlik ruhuyla, Zafer Bayramı’mızı hep birlikte coşkuyla kutlamak için sizleri 30 Ağustos Salı günü saat 20.30’da gerçekleştireceğimiz Tan Taşçı konserine davet ediyorum. 

 

Tüm imkansızlıklara, tüm zorluklara rağmen yılmayan, canı pahasına vatan topraklarından vazgeçmeyen ve bizlere bu büyük zaferi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarını, tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum.

 

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’MIZ KUTLU OLSUN.


 

Muhittin BÖCEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.