ANTALYA’YA DAİR MERAK EDİLENLER BU KİTAPTA

Boğaçayı adı nereden geliyor, Atatürk’ün Antalya ziyaretinde neler yaşandı, Antalya piyazı nereden geliyor kısaca Antalya’ya dair merak edilenlerin ne varsa Boran Eser Kavaz, ‘Antalya Merakı’ kitabında bir araya getirdi. Kavaz, imzalı bir kitabını Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a da hediye etti. 

17 Kasım 2022
ANTALYA’YA DAİR MERAK EDİLENLER BU KİTAPTA

 Boran Eser Kavaz, 1978’de Ankara’da dünyada geldi. Eğitim ve öğretimini Ankara’da tamamladı, 13 yıl bankacılık sektöründe müfettiş ve idareci olarak çalıştı. 2009 yılında Antalya’ya taşınan Kavaz, kızına yaşadığı kenti anlatmak için Antalya’nın çok da bilinmeyen hikayelerinin peşine düştü.

 Antalya merakı, Kavaz’a bambaşka kapılar açtı ve bir turist rehberi olarak Kaleiçi ve Antalya gezileri düzenlemeye başladı. Kavaz, aynı zamanda çalışmalarını sosyal medyada @antalyameraki sayfalarında paylaşırken aynı isimli kitabı da kısa bir süre önce matbaadan çıktı. Kavaz, 314 sayfalık kitabında Antalya piyazının nereden çıktığı, Kaleiçi’nin gizli kaçış tünellerini, Döşemealtı, Hurma, Boğaçayı gibi yer adlarının kökeni gibi Antalya’da dair merak edilen birçok konuyu kendine has üslubuyla anlattı.

 Kavaz, imzalı bir kitabını Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a da hediye etti. Başkan Uysal, Kavaz’ın uğraşının çok değerli olduğunu belirtti. Muratpaşa Belediyesi olarak geçen yıl Antalya’nın kültürel miras alanlarının arkeolojinin sınırları içinde kalmış tarihini hikayeleştirilerek anlatıldığı “Sardepon’dan Keykubat’a: Bir Zamanlar Antalya” kitabını yanına hazırlatıp bastıklarını kaydeden Başkan Uysal, bu yıl da tarihi Kaleiçi evlerinin anlatıldığı 11 ayrı belgeselin Kaleiçi Old Town Festivali kapsamında meraklılarıyla buluşturduklarını aktardı. Hikayeler anlatıldıkça, insanlarla paylaşıldıkça yeni yerler, insanlar, kültürler tanımak isteyen ve en önemlisi gündelik politikalardan etkilenmeyen bir turizm hareketliliğinin ortaya çıkacağını belirten Başkan Uysal, Kavaz’ın özellikle sosyal medya hesaplarındaki başarının da bunun en somut örneği olduğunu aktardı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.