Güneş kremi kullanımı D vitamini alımını engeller mi?

Peki güneş kremi sürerek zararlı ışınlardan korunurken güneşin faydalarından mahrum mu kalıyoruz? 

25 Haziran 2023
Güneş kremi kullanımı D vitamini alımını engeller mi?

Uzmanlar, cildimizi zararlı ultraviyole ışınlarından korumak için vücudun açıkta kalan tüm bölgelerine düzenli olarak güneş kremi sürmeyi tavsiye ediyor.

Dahası cep telefonu, televizyon, dizüstü bilgisayar gibi teknolojik aletlerin yaydığı zararlı mavi ışıktan korunmak için iç mekanlarda güneş kremi sürmeyi önerenler bile var.

D vitamininin hücre bölünmesi ve yenilenmesinde görevi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ayten Ferahbaş Kesikoğlu, “Kalsiyum ile fosfor emilimine ve kullanımına katkıda bulunarak, kemiklerin korunmasını sağlar. Çocuklarda kemiklerin normal büyümesi ve gelişmesi için gereklidir, dişlerin korunmasına katkıda bulunur.

Menopoz sonrası kadınlarda kemik minerallerinin kaybını azaltır. Normal kas fonksiyonunun korunması ve bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Ayrıca, araştırmalara göre, bazı kanserlerin önlenmesine, multipl skleroz riskinin azalmasına yardımcı olduğu da biliniyor” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.