KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TÜTÜNCÜ’NÜN KURBAN BAYRAMI MESAJI

 

26 Haziran 2023
KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TÜTÜNCÜ’NÜN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Değerli Hemşehrilerim,

Milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran, özünde sevgi ve saygının, yardımlaşma ve dayanışmanın en yüce manasını bulduğu, millet olma şuurumuzu canlı tutan, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren ve asırlardır bizi birbirimize bağlayan manevi değerlerimizden olan bir Kurban Bayramı'nı daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. 

Kurban Bayramı; dinimizde yakınlaşma, teslimiyet ve sadakati ifade ediyor olması açısından da çok özel bir yere sahiptir. Bu nedenle kurban kaynaştırır, kurban paylaştırır, zenginle fakiri kucaklaştırır. Kurban birliktir, beraberliktir, bir araya gelmektir; bayramla yaşanılan manevi huzura hissedar olmaktır.

Bayramlar ayni zamanda; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup kardeşçe kucaklaştıran, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin en üst düzeyde hissedildiği müstesna günlerdir.

Bu çerçevede sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun olarak yaşandığı Kurban Bayramı’nı bu yıl daha da coşkuyla ihya etmeli, bayram heyecanını evlerimizden eksik etmemeliyiz.

Dini bayramlarda sevinmek kadar, sevindirmek de önemlidir. Özellikle, sevindirmenin önem kazandığı ‘Kurban Bayramı’nda, yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak darda olanlarla, muhtaç, yoksul, yetim ve kimsesizler ile tedaviye muhtaç durumdaki hemşehrilerimizin, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin ziyaret edilerek hatırlanması, desteklenmeleri ve sevindirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Her bayram olduğu gibi, bu bayramda da kırgınlıkları, küskünlükleri ve dargınlıkları bir kenara bırakıp, gönül kapılarımızı ardına kadar açık tutalım. Çocuklarımız ve gençlerimiz için örnek olalım. Bayramların aynı zamanda bizi birbirimize bağlayan birer muhabbet bağı olduğunu onlara gösterelim. Büyüklerimizin gönüllerini alalım, yüreklerinden kopup gelen dualarına mazhar olalım. Can olalım, canan olalım, bayramla huzur bulalım ve huzuru yaşatalım.

Bir kurban bayramında daha, günün anlam ve önemine uygun olarak bizleri aynı dinin, aynı inancın neşesinde birleştiren, iman kardeşliğini gösterelim, yaşatalım ve milletimizle paylaşalım.

Kepez Belediyesi olarak hemşehrilerimizin bu kurban bayramında da, dini vecibelerini sağlıklı ve en iyi şekilde yerine getirmeleri için kurban pazarlarında ve kesimhanelerde gerekli tedbirleri aldık. Bayram boyunca belediye personelimiz sorunlarınızı çözmek ve mutlu bir bayram geçirmenizi sağlamak için her zaman sizlerle beraber olacaktır.

Bu düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Milletimiz, İslam Alemi ve Hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Hakan TÜTÜNCÜ

Kepez Belediye Başkanı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.