16 milyonluk "tefeci" vurgunu!

Mersin'de tefecilik yaparak 16 milyon 250 bin lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. 

26 Temmuz 2023
16 milyonluk "tefeci" vurgunu!

Mersin'de, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, ekonomik olarak zor duruma düşen vatandaşlara yüksek faizle para vererek haksız kazanç sağlayan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından yaklaşık 16 milyon 250 bin lira haksız kazanç sağladıkları tespit edilen 5 şüpheli belirlendi. Hazırlıklarını tamamlayan ekipler, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Drone ve özel harekat polisleri destekli operasyonda, 4 şüpheli gözaltına alındı, 1'ini yakalama çalışmaları sürüyor.

Şüphelilerin, yüksek faizle para verdikleri kişilerden teminat olarak çek aldıkları, faizli paraları ödeseler dahi çekleri geri vermedikleri, borçlarının bitmediklerini söyleyerek mağdurlardan sürekli yüksek miktarlarda paralar talep ettikleri belirlendi.

Ayrıca ödeme yapmak istemeyen veya ödeyecek durumu olmayanları da iş yerlerine ve evlerine giderek tehdit ettikleri, zorla evlerinden alarak ıssız ve ormanlık alanlara götürerek korkuttukları, darp ettikleri, bazılarını da bıçakla yaraladıkları öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

 

KAYNAK DHA

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.