İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: Esenyurt'taki Saldırının Şüphelilerinden Biri Daha Yakalandı

 

31 Temmuz 2023
İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: Esenyurt'taki Saldırının Şüphelilerinden Biri Daha Yakalandı

İstanbul Esenyurt'ta ortaya çıkan dehşet görüntülerin yer aldığı olayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Tekel bayisindeki silahlı saldırı olayını gerçekleştiren şüphelilerden Murat Özer yakalandı. Saldırıya ilişkin sosyal medyadan açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerden S.Ö'nün de yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu. Kimlikleri tespit edilen diğer iki şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediliyor.

İstanbul Esenyurt'ta, önceki akşam saat 23.23’te Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki Tekel bayiinde meydana geldi. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, iş yerine gelen 4 kişi içeride bulunan 3 kişiye silahlı saldırıda bulundu.

İKİ GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

Kurşun yağmurunun tutulduğu 20 yaşındaki Batuhan Bayındır ile 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen hayatını kaybederken 21 yaşındaki Yusuf Erzen ise yaralandı. Olayın ardından saldırganlar geldikleri ciple olay yerinden kaçtı.

İKİ ŞÜPHELİ YAKALANDI

Saldırı anlarının işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildiği olayın ardından Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda 4 şüphelinin kimlikleri tespit edildi. Polis ekiplerin çalışması sonucu kimlikleri tespit edilen 4 şüpheliden Murat Özer, dün Esenyurt’ta yakalandı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şüphelilerden S.Ö.'nün de yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Esenyurt ilçesi Güzelyurt Mahallesi'nde meydana gelen olayın şüphelilerinden biri daha (S.Ö.) yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonrası olayın şüphelilerinden M.Ö'den sonra S.Ö'de yakalandı. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor" dedi.

İKİ ŞÜPHELİ ARANIYOR

Esenyurt'ta iki kişinin öldüğü Tekel bayiine yapılan silahlı saldırı ile ilgili olarak yakalanan ve adliyeye sevk edilen Murat Özer hakkında ek gözaltı kararı verilerek Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderilmişti. Polisin diğer şüpheliler; A.Ö ve T.Ö'yü yakalamak için çalışması sürüyor.

Görüntülerde, 3 kişi iş yerinde konuşurken, 4 kişi içeri giriyor. Yeşil tişörtlü biri ile iş yeri çalışanı arasında tartışma çıkıyor. Saldırganlardan birinin 'Babanı çağır konuşalım' dediği duyulurken, iş yeri çalışanını, "Şimdi böyle niye geldiniz bana bir söyleyin" diye yanıt veriyor. Beyaz gömlekli saldırgan ise, "Baban bir şey paylaşmış, çağır konuşalım" diyor. Kasada duran çalışan, "Babam ne paylaşmış söyleyin" diye yanıt verdikten sonra, saldırganlardan birinin "Sen bilmiyor musun?" dediği duyuluyor. Tartışma esnasında yeşil tişörtlü saldırganın iş yeri çalışanının omzunu sıkmasının ardından, iş yeri çalışanı ile yeşil tişörtlü saldırgan arasında arbede çıkıyor. Arbede sırasında iş yeri çalışanı kasada bulunan silahı alarak, yeşil tişörtlü saldırganın ayaklarına ateş ediyor. O sırada saldırganlar şişelerle kasada bulunan kişiye saldırıyor. Beyaz gömlekli saldırgan üzerinde bulunan silahı çıkararak önce iş yeri çalışanına defalarca ateş ediyor. Ardından da işyerinde bulunan iki kişiye daha ateş ediyor.

ESENYURT'TA DENETİM YAPILDI

Öte yandan DHA'da yer alan habere göre Esenyurt'ta, Tekel bayiinde işlenen cinayet ve artan asayiş olayları sebebiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından asayiş ve huzur denetimi yapıldı. Denetimler sırasında 16 silah ele geçirilirken, aranması olan 86 kişi yakalandı.

 

 

kaynak :habertürk

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.