Kalıcı konutların yapımı hızla sürüyor

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan kalıcı konutlar, hızla yükselmeye devam ediyor." 

31 Temmuz 2023
Kalıcı konutların yapımı hızla sürüyor

Elazığ’da, Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan kalıcı konutlar, hızla yükselmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubatta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Elazığ’da 7 bin 556 konut yapılması için çalışma başlatılırken, ilk konutun temelleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmişti. İlk etapta 505 konutun yapılacağı merkeze bağlı Aşağıdemirtaş köyünde TOKİ tarafından yapılan 26 binanın 5’inde kaba inşaat tamamlandı.

Bir yandan yapıların temelleri atılırken bir yandan da dış cepheleri tamamlanan bloklarda ince işçilik çalışmaları devam ediyor. Yapımı devam eden 505 konutun yılsonuna kadar tamamlanarak depremzede vatandaşlara teslim edilmesi bekleniyor.

Temelini Cumhurbaşkanı Erdoğan atmıştı: Kalıcı konutların yapımı hızla sürüyor

’’Mağdur olan kardeşlerimizin evlerini teslim edeceğiz’’

6 Şubatta Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremleri Elazığ’da da hissettiklerini belirten inşaat mühendisi Ceyda Sucu, ’’Depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, ölen kardeşlerimize de baş sağlığı diliyorum. Bizde deprem bölgelerinde mağdur kalan vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde evlerini yapıp teslim etmeyi düşünüyoruz. Umarım bir an önce vatandaşlarımıza destek olabiliriz. Şuan da Aşağıdemirtaş köyünde bulunan 505 konutun yapımını sürdürüyoruz. 26 binamız var bu binalardan 5 tanesi tamamlandı. 3 tane temelimizde de tünel kalıplarımız devam ediyor. Tamamlanan 5 binamızda ince işçilik bitti dış cephe imalatına başladık.

Kaba inşaatımız diğer bloklarımızda devam ediyor. Umarım bir an önce mağdur olan kardeşlerimizin evlerini teslim ederiz. Burada yapılan konutların yılsonuna kadar depremzede vatandaşlarımıza teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

 

 

KAYNAK İHA

 

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.