Bir tık ile 85 bin TL dolandırıldı !

Ben verdim, yandım. İsterseniz siz de deneyin, aynı şekilde yanın” dedi. 

31 Ağustos 2023
Bir tık ile 85 bin TL dolandırıldı !

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kendini banka çalışanı olarak tanıtan şahıs, faizsiz kredi verme vaadiyle 59 yaşındaki Ahmet Uzun’u 85 bin TL dolandırdı. Faizsiz kredi almak isterken telefonuna gelen mesaja onay vermesiyle hesabından kredi çekilen Uzun mağdur olduğunu söyleyerek, “Banka dışında gelen telefon numaralarına hiçbir zaman karşılık vermemek gerekir. Ben verdim, yandım. İsterseniz siz de deneyin, aynı şekilde yanın” dedi.

Olay, 25 Ağustos tarihinde Gebze’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yüzde 49 duyma kaybı bulunan Ahmet Uzun’u (59) sabit hat üzerinden arayan bir şahıs, kendisini banka müşteri temsilcisi olarak tanıtarak faizsiz kredi verdiklerini söyledi. Bu duruma inanan Uzun, faizsiz kredi imkanından yararlanmak istediğini belirtti. Kendisine gönderilen mesajlara onay veren Uzun’un hesabından 85 bin TL kredi çekildi. Sonradan dolandırıldığını anlayan Uzun, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

“20 binin üzerinde faizsiz kredi verdiklerini söyledi”

Olayı anlatan Ahmet Uzun, “Beni tanıdığım bir telefon numarası aradı ve kendisini banka görevlisi olarak tanıtarak 20 binin üzerinde faizsiz kredi verdiklerini söyledi. Ben de kabul ettim. Bunun için bana gönderdiği maili onaylamamı istedi, ben de onayladım. Parayı Yapı Kredi hesabımdan yatıracağını, oradan Şekerbank’a geçeceğini söyledi. Yapı Kredi hesabıma girerken benimle iletişim halinde olan kişi paraları Şekerbank’a atmış" diye konuştu.

"5-10 dakikalık sürede dolandırıcı tüm paramı aldı"

Olaydan şüphelendiğini söyleyen Uzun, "Bir anda tereddüt ettim ‘Böyle bir şey olmaması gerekir’ dedim ve tekrar hesabımı kontrol etmeye başladım. Durumu bildirmek için bankayı aradım. Bankayı aradığımda ilk telesekreter çıktı. Telesekreter ile geçirdiğim 5-10 dakikalık sürede dolandırıcı tüm parayı İbrahim isimli birisine atmış. Daha sonra Şekerbank’tan alıp buradan da Yapı Kredi’de Oğuz isimli birisine atmış" şeklinde konuştu.

 

 

 

KAYNAK İHA

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.