Bakan Fidan: Büyüklük beraberinde de sorumluluk getiriyor

 

04 Eylul 2023
Bakan Fidan: Büyüklük beraberinde de sorumluluk getiriyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye ve İran’ın bölgedeki iki büyük devlet olduğunu vurgulayan Fidan, “Bu büyüklük beraberinde de sorumluluk getiriyor. Bu sorumluluk bölgemizdeki barışın ve istikrarın sağlanmasını bize mecbur kılan bir sorumluluk” dedi.

Bakan Fidan, resmi ziyarette bulunduğu İran’da mevkidaşı Emirabdullahiyan ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan, Türkiye ve İran’ın bölgedeki büyük ülkeler olduğunu, barış ve istikrarın sağlanması sorumluluğunu taşıdığını belirterek, “Bölgesel konularda da görüş alışverişinde bulunduk. Biliyorsunuz Türkiye ve İran, bu bölgenin iki büyük ülkesi. Bu büyüklük beraberinde de sorumluluk getiriyor. Bu sorumluluk bölgemizdeki barışın ve istikrarın sağlanmasını bize mecbur kılan bir sorumluluk. Bu çerçevede konularımızı ele aldık.

Başta Suriye, Irak, Filistin, Güney Kafkasya, Yemen ve Afganistan olmak üzere ayrıca Ukrayna ve Libya konularını da masaya yatırdık. Suriye konusunda kendileri de ifade ettiler, daha derinlikli neler yapılabilir o konuyu ele aldık. Bizim Türkiye olarak Suriye konusundaki pozisyonumuzun ne kadar net olduğunu biliyorsunuz. Bizim Suriye hükümetinden ve onlarla yapacağımız iş birliğinden beklentilerimiz net.

Özellikle bunlar ülkemizdeki mültecilerin, sağ salim, gönüllü bir şekilde, onurlu bir şekilde ülkelerine geri dönmesini Suriye hükümetinin temin edici adımlar atması.

İlave mültecilerin, ülkemize gelmesini önleyecek tedbirler alınması ve üçüncü ve son olarak da terörle mücadelede, özellikle PKK terörünü yok etmede ülkemizle iş birliğine önem vermesi ve PKK terörünü Suriye gündeminden çıkarma yolunda bizimle beraber çalışması. Bunlar bizim için olmazsa olmaz konular. Kendilerinin de olmazsa olmazı var, biz bunları anlıyoruz. Özellikle İran ve Rusya katılımıyla da 4’lü formatta konularımızı tartışıyoruz” dedi.

 

 

 

KAYNAK DHA

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.