Eşini öldürüp, üvey kızını yaralayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl hapis talebi

 

19 Eylul 2023
Eşini öldürüp, üvey kızını yaralayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl hapis talebi

Keçiören ilçesi Aktepe Mahallesi'nde 11 Kasım'da Halil Bengü ile eşi Bahar Bengü arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Halil Bengü, mutfaktan aldığı bıçakla eşini öldürdü, evde bulunan eşinin ilk evliliğinden olan kızı M.B.'yi de yaraladı. Halil Bengü, daha sonra aldığı maket bıçağıyla elini ve boynunu keserek kendisine zarar verdi. Gözaltına alınan Halil Bengü, tedavisinin ardından mahkemece tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameyle sanık hakkında 'eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, maktulün kızına yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan da 20 yıla kadar ve 'hakaret' suçundan ise 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Bengü, ölen Bahar Bengü'nün çocukları ve taraf avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı, mütalaayı açıklayarak, Bahar Bengü ve Halil Bengü'nün evde tartışmaya başladığını ve maktulün bedeninde öldürücü 9 kesici delici alet yarası olduğunun belirlendiğini aktardı. Savcı, sanığın 'eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, maktulün kızına yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıla kadar ve 'hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, olayda haksız tahrik unsurlarının oluşmadığını belirtti.

Mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep eden sanık ve avukatının talebi kabul edilerek, duruşma ertelendi.

 

KAYNAK DHA

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.