Başkan Topaloğlu'nun 6 yıl hapsi isteniyor

 

28 Eylul 2023
Başkan Topaloğlu'nun 6 yıl hapsi isteniyor

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu hakkında, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla 6 yıl hapis cezası istendi. Topaloğlu’nun 3’üncü duruşması öncesinde adli makamlarla özel görüşmeler yaptığı iddiaları ilçeyi karıştırdı.

Bir konuyu araştırmak üzere müfettişler 3 Temmuz 2020 Kemer Belediyesi’ne gelerek soruşturma yürüttü. Soruşturma kapsamında müfettişlere ifade veren gazeteciler Sinan Akiner ve Cevdet Dönmez daha sonra Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun siyasi rakibi Hasan Kal ve belediye çalışanlarından M.A. ile Kemer Pastanesi’nde buluştu. 4 kişi görüşmeyi sürdürürken, Başkan Topaloğlu’nun telefonundan Sinan Akiner ile belediye personeli M.A.’nın telefonuna devam eden görüşmenin fotoğrafları atıldı. 

‘Özel Hayatın Gizliliğini İhlal’  

Topaloğlu’nun kendilerine attığı fotoğrafları tehdit olarak kabul eden Akiner ve M.A. soluğu cumhuriyet savcılığında aldı. Suç duyurusunun ardından Kemer Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava görülmeye başlandı. Hazırlanan iddianamede, Necati Topaloğlu, Özel Kalem Müdürü Nihat Sönmez ve A.K.I.’nın Türk Ceza Kanunu’nun ‘Özel Hayatın Gizliliğini İhlal’ suçunu düzenleyen 134. maddesinin birinci fıkrası uyarınca 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.  

İddialar ilçeyi karıştırdı 

İddianamenin kabulüyle ilk duruşma olaydan 34 ay 24 gün sonra 27 Nisan 2023 tarihinde, ikinci duruşma ise 22 Mayıs 2023 tarihinde yapıldı. Davanın yavaş ilerlediği iddiaları sürerken Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun 3’üncü duruşması öncesinde adli makamlarla özel görüşmeler yaptığı iddiaları ilçeyi karıştırdı.  

 

Kemaneci’den paylaşım 

Başkan Topaloğlu’nun uykularını kaçıran dava ile ilgili gelişmeleri kaleme alan Gazeteci Murat Kemaneci, davaya bakan hakimin tedbir amaçlı çekilmesi gerektiğinin altını çizerek sosyal medya hesabından “Özel Hayatın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla yargılanıyor” başlığıyla şu paylaşımı yaptı: “Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Özel Kalem Satınalma Sorumlusu Nihat Sönmez ve pastane çalışanı A.K.I.’nın; gazeteci Sinan Akıner ve Cevdet Dönmez’in belediye yönetimine muhalif bilinen kişilerle pastanede çekilmiş fotoğraflarını çektirip servis ederek özel hayatın gizliliğini ihlal ettikleri iddiasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davanın 3. duruşması yaklaşırken ortaya çıkan iddialar, kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.” 

‘İtibarı zedelenmemeli’ 

“Necati Topaloğlu’nun siyasi hayatını önemli ölçüde etkileyecek hatta sona erdirebilecek nitelikte olduğu öne sürülen davanın 3. duruşması öncesinde, Topaloğlu’nun yargıyı etkileyebilecek bazı girişimlerde bulunduğu, bu çerçevede adli zincirde görüşmeler yaptığı iddiaları Kemer kamuoyunda ve siyasi çevrelerde konuşulmaya başlandı ve büyük yankı uyandırdı.

  Tarafımıza da ulaşan bu iddialarla ilgili kanıt bulma imkanlarımız kısıtlı olduğu için, olayın kendisiyle ilgili geniş haberimizi yayınlamadan önce özellikle Kemer Adliyesi’nin adil yargılama ve karar verme konusundaki itibarını zedeleyebilecek gelişmelere yol açılmaması adına ya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir açıklama yapması veya hakimin çekilmesi dahil tedbir alınması gerektiğini düşünüyoruz. ‘Şüyuu vukuundan beterdir’ atasözünü hatırlatan bu gelişmelerin Kemer Adliyesi’nin itibarını zedelemesine izin verilmemesini, iddiaların araştırılmasını, yargılamanın tamamlanması aşamasına geldiği düşünülen davayla ilgili iddialar yüzünden büyük ve önemli bir camianın zan altında bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Takdir yetkili makamlarındır. Tabii, sayın Topaloğlu da konuyla ilgili açıklama yaparsa kamuoyu aydınlanmış olur.” 

Ne olmuştu?  

3 Temmuz 2020 günü Kemer Belediyesi’ne gelen müfettişlere ifade verdikten sonra Kemer Pastanesine giden gazeteciler Sinan Akiner ve Cevdet Dönmez, mekanda Necati Topaloğlu’nun siyasi rakibi Hasan Kal ve 2019 seçim döneminde Topaloğlu ile birlikte çalışıp sonrasında anlaşmazlığa düşen M.A. ile birlikte otururken Akiner’in telefonuna Necati Topaloğlu tarafından gönderilmiş 2 fotoğraf geldi. Fotoğraflardaki kişiler eylemi tehdit olarak algılayarak suç duyurusunda bulundu. Hazırlık soruşturmasının ardından hazırlanan iddianamede, Necati Topaloğlu, Nihat Sönmez ve A.K.I’nın Türk Ceza Kanunu’nun ‘Özel Hayatın Gizliliğini İhlal’ suçunu düzenleyen 134. maddesinin birinci fıkrası uyarınca 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. İddianamenin kabulüyle Kemer Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı ve oldukça yavaş ilerleyen sürecin sonunda ilk duruşma olaydan 34 ay 24 gün sonra, 27 Nisan 2023 tarihinde, ikinci duruşma ise 22 Mayıs 2023 tarihinde yapıldı.” 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.