Kepez zeytin ağaçlarını odun olmaktan kurtarıyor

 

05 Ekim 2023
Kepez zeytin ağaçlarını odun olmaktan kurtarıyor

Kepez Belediyesi, imarlı alanlarda kalan zeytin ağaçlarını,  yeni yaşam alanlarına taşıyarak odun olmaktan kurtarıyor.
 

Millet Ormanı, Millet Bahçesi, Kent Ormanları v e Orman Çiftliği gibi yeşil alan projelerine imza atan Kepez Belediyesi, Kur'an-ı Kerim'de 6 ayette geçen zeytinle ilgili de örnek bir çalışma gerçekleştiriyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün talimatıyla ilçenin kırsal kesimlerinde binlerce ağaçtan oluşan zeytin bahçeleri kurulurken, imarlı alanlarda kalan zeytin ve diğer ağaçları da kesmek yerine, sökerek yeşil alanlara taşıyor. Kepez Belediyesi, mevcut yeşil dokuyu koruyan bu çalışmasıyla bugüne kadar yüzlerce zeytin, portakal gibi meyve ağaçlarını kesilmekten kurtardı.

 

ZEYTİN AĞAÇLARI KESİLMİYOR YENİDEN TOPRAKLA BULUŞTURULUYOR
 

İlçede açılacak olan yol güzergâhlarında ya da konut yapılacak arsalarda bulunan zeytin ve diğer ağaçlar kesilmek yerine, nakledildikleri parklarda, bahçelerde, meydanlarda ve caddelerde yeniden toprakla buluşturuluyor. Kepez Belediyesi, yapım çalışması devam eden Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’nin Fatih Mahallesi bölümünde bulunan zeytin ağaçlarını da sahiplerinin oluruyla yeni yaşam alanlarına taşıyor.


Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yol şantiyesinin sahasında kalan zeytin ağaçlarının nakliyesinin kolay yapılabilmesi için ilk olarak budamasını yapıyor. Daha sonra iş makinesi yardımıyla zarar verilmeden titiz bir şekilde sökülen ağaçlar, kamyonlara yükleniyor ve yeniden toprağa dikileceğe alana götürülüyor. Burada, ağaçların yeniden dikimi yapılıyor. Can suyu verilen ağaçların bakımı da titiz bir şekilde yapılıyor.
 

“KEPEZ’E ZEYTİN BAHÇESİ YAPIYORUZ”

Başkan Hakan Tütüncü de, açıklamasında iklim değişikliğiyle tarımsal üretimin ve doğanın öneminin arttığına dikkat çekti.


Kepez Belediyesi olarak, yeni yeşil alanlar üretirken, mevcut yeşil alanlarının korunmasına da hassasiyet gösterdiklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, açıklamasında şunları kaybetti. “Çocuklarımıza yemyeşil bir Kepez bırakmak için çalışıyoruz. Bu nedenle imarlı alanlarda kalan ağaçların kesilmesine rıza gösteremeyiz. Kur'an-ı Kerim'de 6 ayette geçen zeytin, aynı zamanda Peygamber Efendimizin (SAV); ‘Zeytinyağını yiyin ve sürünün çünkü o bereketli bir ağacın ürünüdür.” diyerek övdüğü besinlerden biridir.

Bu nedenle ilçemizde zeytine özel bir önem veriyoruz. Kırsal alanlarımızdaki atıl arazilerde zeytin bahçeleri kuruyoruz. İmarlı alanlarda kalan zeytin ve diğer ağaçları da kesmek yerine, sökerek yeşil alanlara taşıyoruz. Bu projeyle bugüne kadar kesilmekten kurtardığımız yüzlerce meyve ağacını yeniden toprakla buluşturduk, buluşturmaya da devam edeceğiz. Perge Antik Kenti'ne bağlı büyük bir zeytinyağı üretim köyü olan Lyrboton Kome antik kenti de ilçemizde bulunuyor. İlçeyi bir zeytin bahçesi haline getirme çabamızla Kepez’in bu tarihine de vurgu yapmış oluyoruz. Hemşehrilerimizden evlerinin bahçelerine zeytin ve diğer meyve ağaçlarını dikerek, yeşillendirmeyi teşvik eden çalışmamıza destek vermeye davet ediyorum.” 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.