Kentsel dönüşümde 3’te 2 zorunluluğu kalkıyor, devlet binalara hissedar oluyor

 

07 Ekim 2023
Kentsel dönüşümde 3’te 2 zorunluluğu kalkıyor, devlet binalara hissedar oluyor

“Kentsel dönüşüm” ile ilgili gelişmeler merak konusu olurken, TBMM tarafından alınan karar doğrultusunda yeni bir finansman modeli oluşacağı bilgisi verildi. Yeni finansman desteği olarak kredi verileceği açıklanırken, söz kredi dahilinde verilen kredi oranına göre devlet dairede hissedar olacak....

Kentsel dönüşümün önünde engel olan 3’te 2 zorunluluk kalkıyor!

Kentsel dönüşüm projesi önünde en büyük engel olan konular arasından biri olan kat maliklerinin uzlaşması konusunda yaşanan sorunlar, TBMM tarafından alınan karar ile birlikte 3’te 2 zorunluluğu, TBMM’ye gelmesi beklenen düzenleme ile birlikte kentsel dönüşüm kararı almak için salt çoğunluğun yeterli olması planlandığı bilgisi verildi. Bu kapsamda da söz konusu düzenleme TBMM’den kabul görürse eğer, kat maliklerinin yarısından bir fazlasının oyu ile kentsel dönüşüm kararı alınabilecek.

Bu durumda da kentsel dönüşümün hızlanması planlanırken, kat maliklerinin ihtiyacı olacak finansman desteği ile ilgili yeni projeler hayata geçirilmesi için planlar konuşulacak. TBMM tarafından alınan karar doğrultusunda yeni bir finansman modeli oluşacağı bilgisi ile birlikte, yeni finansman desteğinin kredi sistemi üzerinden sağlanması planlanırken, söz konusu kredi dahilinde verilen kredi oranına göre devlet dairede hissedar olması planlandığı bilgisi verildi.

Devlet binalara hissedar oluyor!

Yeni finansman modeli dahilinde, sektör yetkilileri yenilemek istediğiniz bina için sizlere finansman desteği sağlayarak hissedar olacak bu durumda da desteğin ipotek olarak değil de  hissedar olarak verilmesi ayrı bir avantaj olarak gözlemleniyor.

Bu şekilde de devlet dair için verilen ödemenin değerine göre hissedar olmuş olacak. Bu durumda da devlet söz konusu finansman desteğini hissedar olarak hibe etmiş gibi görünüyor.

Yeni finansman desteği projesi dahilinde mesela devlet aracılığıyla kentsel dönüşüm projesi kapsamında dairenizin yüzde 20 destek talebinde bulunduğunuz düşünülürse, bu kapsamda da daire satıldığı taktirde satışa sunulan dairenin güncel satış fiyatı ne kadar ise yüzde 20’sini devlet alacak. Söz konusu proje yürürlüğe girdiğinde avantajları ve dezavantajları ile ilgili sorulara yanıt bulunabilecek.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.