Kepez’den Antalya’ya dev meydan

 

11 Ekim 2023
Kepez’den Antalya’ya dev meydan

Kepez Belediyesi, şehre dev bir etkinlik meydanı daha kazandırdı. DokumaPark’ta, aynı anda 150 bin kişinin sığabileceği, 50 bin metrekare büyüklüğünde etkinlik meydanı oluşturuldu.
 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldiğinde ilçe genelinde açık alanda kültür, sanat ve sosyal etkinlikler ile festivallerin yapılabileceği meydanlar yoktu. Başkan Hakan Tütüncü döneminde ilk olarak 2011’de Sakarya Bulvarı’nda inşa edilen Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nin yanına, 10 bin metrekare büyüklüğünde etkinlik meydanı kazandırıldı.
Kepez Belediyesi, daha sonra ilçenin merkezinde yer alan Seyhan Caddesi’nde, Turgut Özal Spor Salonu’nun yanında, 42 bin m2’lik bir kent meydanı düzenlemesi yaptı.


Müzeleriyle, bilim merkeziyle, kültür ve sanat tesisleriyle, kütüphaneleriyle, yeşil alanlarıyla şehrin sosyal yaşam merkezi olan DokumaPark’ta da, Yeşilçam Sokağı adıyla butik bir etkinlik meydanı oluşturuldu. Burada oluşturulan Mavi Beyaz Akdeniz Köyü'nde, kent sakinleri yaz aylarında kültür ve sanat etkinleriyle  buluşturuluyor.
 

DOKUMAPARK’A 150 BİN KİŞİLİK MEYDAN

Kepez Belediyesinin düzenlediği festivallere ve sosyal etkinliklere yüksek katılımın olması ilçede daha büyük bir etkinlik meydanı olması ihtiyacını ortaya çıkardı.
Bu ihtiyaç da, devasa bir meydan düzenlemesiyle DokumaPark’ta karşılanıyor.
Parkın batı tarafındaki, yeşil dokunun ve yerleşimin olmadığı 50 bin metrekarelik alan, kültür, sanat etkinlikleri ile festivallerin yapılabileceği bir meydana dönüştürüldü. Uzunluğu 420 metre, eni 90 metre olan meydan aynı anda 150 bine yakın kişiyi alabilecek bir kapasiteye sahip. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce meydanın zeminine 7 bin ton sıcak asfalt serildi.

 

DEV MEYDANDA DEV FESTİVALLER

Yoğun katılımlı etkinlik alanı ihtiyacını karşılayacak olan meydanda, geçtiğimiz günlerde Antalya Otomobil Festivali düzenlenmişti. Meydan, 19 Ekim’de 2. Antalya Bilim Festivali’ni de ev sahipliği yapacak. Başkan Hakan Tütüncü de açıklamasında, mülkiyet ve imar sorunlarından büyük oranda kurtulan Kepez ilçesinin kültür, sanat ve festivaller şehri haline geldiğini söyledi.
 

TÜTÜNCÜ DÖNEMİNDE KEPEZ’E 4 MEYDAN

Bu etkinliklerin yapılabileceği kapalı ve açık birçok alan oluşturduklarını anımsatan Başkan Tütüncü, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Göreve geldiğimde ilçemde kültürel etkinliklerin yapılabileceği bir salon vardı.  Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, Mimar Sinan Kongre Merkezi, Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi, DokumaPark Modern Sanatlar Galerisi gibi büyüklü küçüklü onlarca kültür ve sanat tesisini ilçemize kazandırdık. Kepez’imizde festivallerin, kültür, sanat etkinliklerini yapılabileceği meydanlara da ihtiyaç vardı. Bu kapsamda 4 tane meydan düzenlemesi yaptık. Ancak festivallerimize, kültür, sanat etkinliklerimize gösterilen yoğun ilgi daha büyük bir etkinlik meydanı ihtiyacını ortaya çıkardı. Bu büyük meydanı da DokumaPark’a kazandırdık. Artık Kepez’in, yüz binlerce kişinin sığabileceği bir etkinlik meydanı var. Antalya Otomobil Festivalimizde de on binlerce kişiyi yeni meydanımızda ağırladık. Meydanımız, 19 Ekim’de 2.’sini düzenlediğimiz Antalya Bilim Festivali’ni de ev sahipliği yapacak. Bu festivalimize de inşallah binlerce ziyaretçi bekliyoruz.  Devasa etkinlik meydanımızda, hemşehrilerimizi festivallerle, sosyal etkinliklerle buluşturmaya devam edeceğiz.”

Kepez Belediyesi, Odabaşı Mahallesi’nde drag pisti, Varsak bölgesinde de güreş sahası yatırımlarını gerçekleştirdi.

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.