8’inci Kaleiçi Old Town Festivali Başladı

Vali Hulusi Şahin, "Cumhuriyetin Işığı" temasıyla Antalya'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Kaleiçi Old Town Festivali’ne katıldı. 

27 Ekim 2023
8’inci Kaleiçi Old Town Festivali Başladı

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl "Cumhuriyetin Işığı" temasıyla 8’incisini düzenlendiği Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali başladı. 26 ülkeden 40 şehrin katılımcılarının ağırlandığı festivale Vali Hulusi Şahin, KKTC Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile yerli ve yabancı birçok misafir katıldı.


Tecrübelerimizi Paylaşma Fırsatımız Olacak
Şehirlerin kendine has anılarının olduğunu söyleyen Vali Şahin; “Bu şehrin sokaklarında binlerce yıldır insanlar yaşadılar ve kültürlerinden izler bıraktılar. Bizler de bunları koruma ve bizden sonrakilere bırakma sorumluluğu altındayız. Bu sorumluluğu yerine getirmek için çeşitli çalışmalar yapılıyor.  Festivalde bu yöntemleri birbirimizle paylaşarak en iyiyi bulma fırsatımız olacak. Sözlerime son verirken, dünyada barışın hâkim olduğu günlerde, sadece güçlünün haklı olduğu değil mazlumun haklı olduğu günlerde buluşmak üzere festivalin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


Festival 29 Ekim'de Sona Erecek
Birbiriyle kesişen dar sokakları, konakları, begonvillerle saklı pencereleriyle ziyaretçilerinin keşfetme duygusunu tetikleyen, farklı rotalarında tarihinin izleri sürülen ve dünya mutfağının sıra dışı örneklerini bir araya getiren, Antalya’nın tarihi kent merkezinde gerçekleşen festival 29 Ekim’e kadar devam edecek. Farklı dillerde, dinlerde, renklerde dünyanın dört bir yanından insanların buluştuğu festivalle tarihi Kaleiçi’nde 103 etkinlik düzenlenecek.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.