EMAN GÜNDÜZ’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ: "Öğretmenlerin maddi manevi çalışma koşullarını iyileştirmek isteriz. Atatürk dönemi Öğretmen maaşları Milletvekili maaşında fazla değildi." 

24 Kasım 2023
EMAN GÜNDÜZ’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

 Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ Ankara'da 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili açıklama yapıp Eğitim ve Öğretmen konularında çalışma yaptıklarını belirtip 'Atatürk dönemi Öğretmen maaşı Milletvekili maaşından fazla değildi bu tarihi çarpıtmaktır yalandır' dedi.

  Fahri Milletvekili Eman GÜNDÜZ şu şekilde konuştu:

 "24 Kasım Öğretmenler Günü vesileyle tüm öğretmenlerimize kalbi muhabbetlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Yeni Dünya olarak eğitim ve öğretmen konularında çokça çalışmalar yaptık ve siyasi hayatımız boyunca da bu öncelikli konumuz olacak. Öğretmenlerimizin maddi manevi her türlü çalışma koşullarını iyileştirmek isteriz ve vakti gelince de yapacağız. Atatürk dönemi Öğretmen maaşları Milletvekili maaşında fazladır sözünü bize gelen her öğretmen gibi herkes söylüyor. Bu konuyu merak edip araştırdık tarih arşivlere belgelere bakılarak çok kolay öğrenilir. Dönemin belgelerine bakıldığında 1924 yılında Öğretmen 18 lira maaş alırken aynı yıl 1924 yılında milletvekili 308 lira maaş almaktaydı.  1926 yılında Öğretmen maaşları 25 lira olurken 1926 yılında milletvekili maaşı 308 liraydı daha sonraki yıllarda öğretmen maaşları artmış ama bu dağlar kadar büyük ciddi fark hiç kapanmamıştır. Yani bu bir yalandır tarihi çarpıtmaktır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.