GÜNEŞ MAHALLESİ CAMİ İBADETE HAZIR HALE GETİRİLİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Güneş Mahallesi Cami inşaatı yüzde 99 oranında tamamlandı. Caminin iç-dış boyamaları, elektrik ve sıhhi tesisat çalışmaları tamamlanırken halı döşemesi yapılıyor. Cami’nin önümüzdeki günlerde ibadete açılması planlanıyor. 

14 Mart 2024
GÜNEŞ MAHALLESİ CAMİ İBADETE HAZIR HALE GETİRİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin, Antalya için hayata geçirdiği önemli projelerden olan ve bölge halkının büyük bir mağduriyetini gideren “Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm” projesi kapsamında, mahalle sakinlerinin ihtiyacının giderilmesi amacıyla başlattığı “Güneş Mahallesi Cami Projesi” inşaatında sona yaklaşıldı.

İBADETE HAZIRLANIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Güneş Mahallesi'nde başlattığı cami projesi inşaatının yüzde 99’u tamamlandı. Mahalle sakinlerinin büyük bir heyecanla beklediği cami inşaatının tamamlanıp açılmasıyla vatandaşlar ibadetlerini rahatça gerçekleştirebilecekler. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 27724 ada 7 parsel üzerine inşa ettiği Güneş Mahallesi Cami Projesi toplamda 2 bin 152 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Caminin iç-dış boyamaları, elektrik ve sıhhi tesisat çalışmaları tamamlanırken ibadete uygun hale gelebilmesi için sadece halı döşemesi kaldı.

825 KİŞİLİK KAPASİTE VE GENİŞ ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Büyükşehir Belediyesinin Güneş Mahallesinde hayata geçirdiği, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve modern bir ibadet alanı sunmayı hedeflediği Cami Projesi iç ve dış görünüşüyle görenleri cezbediyor. Güneş Mahallesi Cami’de zemin katında wc, gasilhane, morg, abdesthane, taziye salonu gibi bölümler bulunurken, 1. katta son cemaat yeri, harim ve imam odası gibi alanlar yer alıyor. Ayrıca, caminin 2. katında kadın mahfili bölümü yer alıyor. Toplam kapasitesi 825 kişi olarak planlanan Güneş Mahallesi Cami’nin projesinde

940 metrekarelik yeşil alan, 615 metrekarelik sert zemin, şadırvan ve iki minare bulunuyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.