EHLİYET ÇETESİNE OPERASYON: ÇETE, SAVCININ HEDEFİNDE!

 

18 Mart 2024
EHLİYET ÇETESİNE OPERASYON: ÇETE, SAVCININ HEDEFİNDE!

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2021 yılında yapılan ehliyet sınavlarında kopya çekildiği ve usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine harekete geçti. Emniyet'e yapılan çok sayıda ihbar sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, Adem S. liderliğindeki bir çetenin ortaya çıkarıldığı belirlendi. Çete, özellikle Suriye uyruklu ve Türk vatandaşı bazı kişilere kopya çektirerek ehliyet almalarını sağlamıştı.

 

 Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, çete lideri Adem S. ve yönetim kadrosundaki 17 kişi için 900 yıla kadar hapis cezası istendi. Toplam 194 şüpheli hakkında dava açıldı. İddianamede, çetenin gerçekleştirdiği 154 kopya eylemi detaylı bir şekilde ele alındı.

 

İddianameye göre, çetenin lideri Adem S. ve yakın çevresinden oluşan bir grup, bu işi meslek haline getirmişti. İddianamede, çetenin daha önce de suç kayıtlarının bulunduğu ve bu işe devam ettikleri belirtildi. Suriye uyruklu Muhammed E.'nin, Türkiye'de bulunma izni olduğu halde, ehliyet sınavına girecek yabancı uyruklu adayları bulduğu ve haksız kazanç sağladığı ifade edildi.

 Çete lideri Adem S., ifadesinde, sınavlarda kullanılan kopya düzeneğini detaylı olarak anlattı. Sınav öncesinde düzenekleri hazırlayıp sınavdaki adaya vererek soruları doğru cevaplamasını sağladıklarını belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.