FİNİKE'DE 300 PARSEL GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKTI: İYİ PARTİ FİNİKE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET DÜLGEROĞLU AÇIKLADI

Finike'de seçim atmosferi kızışırken, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Dülgeroğlu, Kum Mahallesi'ndeki 300 parsel tartışmalarını açığa çıkararak, geçmiş dönemlerde yaşananları detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaştı. İşte Mehmet Dülgeroğlu’nun açıklamaları… 

26 Mart 2024
FİNİKE'DE 300 PARSEL GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKTI:   İYİ PARTİ FİNİKE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET DÜLGEROĞLU AÇIKLADI

SAYGIDEĞER FİNİKELİLER

 Halkına gerçekleri ve geçmişi unutturan anlayışı reddediyoruz. Size, yaşayanlar ve yaşatılanlarla ilgili bilgileri aktarmak, bilgilendirmek bizim boynumuzun borcudur. Bu konuda kamuoyunu aydınlatmak, dürüst ve adil belediyeciliğe talip olan ekibimizin tek görevidir.

 

KUM MAHALLESİ 300 PARSEL GERÇEKLERİ:

 Size 10 yıldır çektirilen sıkıntıları biliyoruz. Özellikle son iki dönem başkanlık yapan ve halen sizlerden oy isteyen iki adayın 300 parsel konusu ile ilgili ne için geçiştirme yaptığını, halkla yüz yüze neden gelemediğini anlatalım. Hani diyorlar ya üç yılım 300 parseli düzenlemekle geçti. Bu bölge Kum Mahallesinde 600 dönümlük bir alandır. Burada 2014 yılında görevi devralan sayın Sarıoğlu zamanında, Sahilkent Belediyesince onaylı bir imar planı mevcuttu. Mevcut imar planında 300 parseldeki düzenleme ortaklık payı %15 iken, 2017 yılında yapılan imar planı değişikliği ile açık olan yol ve yeşil alanların yerleri değiştirilmiş, bu değişiklik sonucunda da düzenleme ortaklık payı %35’e çıkmıştır. Yani yaklaşık 1000m² yeri olan bir vatandaş, 150m² miktarında bir alan vermesi gerekirken bu oran 350m²’ye çıkartılmıştır. Bu durumda vatandaşın arsası %20 azalmıştır. Bu %20’lik alan önceki imar planında iptal edilen yollar ve yeşil alanlar olup, bu alanların belediyeye intikali sağlanmış, dolayısıyla bu arsalar ya müstakil parsel olmuş ya da vatandaşın arsasına hisselendirilmiştir. Sayın Sarıoğlu’nun haritacılara yaptırdığı imar uygulamasında da, arka bölgelerde kalan, Sarıoğlu’na yakın yer sahiplerine, deniz cephesinden arsa verildiği, parası olmayan dar gelirli yer sahiplerinin de arka bölgelerde kaldığı görülmüştür. (Denize yakın yerdeki bu arsalar kime verildi?) Bütün bunlar yaşanırken diğer başkan adayı Sayın Selçuk Okur’da belediyenin İmar İşleri müdürüydü.

Ne yazık ki bu evrakların altında Sayın Selçuk Okur’un da imzası bulunmaktadır. İmar uygulaması sonucunda vatandaşın zilyetliğinde bulunan 330 dönüm alanın, Belediye meclisince 1 m²’si 80 ile 100TL arasında zilyet sahiplerine satılmasına karar verilmiştir. Belediye bu satışlardan yaklaşık 25 milyon gelir elde etmiş, müstakil parsellerin satışından ise 7 milyon kar elde etmiştir. Sayın Sarıoğlu 32 Milyon gelir elde ettiği hazineye 6 milyon ödeme yapmış, bahse geçen bu ödemeyi de 03.05.2016 tarihli 51 sayılı Finike Belediye meclisi kararı ile belediyeyi borçlandırarak yapmıştır. İşin özeti 32 Milyon TL miktarındaki bedel, o zamanki dolar kuru (4,00) TL’den 8 Milyon dolar, şu anki kura göre 8 Milyon Dolar, 250 Milyon gibi bir rakama denk gelmektedir. Sarıoğlu döneminde 300 parselden, elde edilen bu kadar gelirin nereye harcandığının hesabı verilmemiş olup, geyikçi döneminde de bu gelirin nereye harcandığı araştırılmamıştır.

Sayın Geyikçi tarafından da devamlı borç edebiyatı yapılmakta, 2019 yılında yapmış oldukları vaatlerinde bu borç nedeniyle yapılamadığı mazeretine sarılmaktadır. Yine Sayın Geyikçi döneminde, 300 parsel içindeki vatandaşın arsasına hisselendirilen belediye taşınmazları ise arsa sahiplerine fahiş fiyatlar ile halen satılmakta olup şu anki edindiğimiz bilgilerle 1m² arsanın 6000 TL’den satıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Sayın Geyikçinin döneminde 300 parsel hisse satışından, ne kadar gelir elde edinildiği de bilinmemektedir.

Sevgili halkımız; Son 10 Devletimizin ilgili bakanlıklarının ya da Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımları, ilçe belediyesinin bütçesi ile yapılmış gibi gösteren, tamamen sizleri aldatmacaya yönlendiren bu adayların, zamanında nasıl birbirlerini desteklediklerini ve beraber hareket ettiklerini unutmayalım. Şimdide kalkmışlar, birbirlerini suçlayıp, sizleri etkilemeye çalışıyorlar. Bunlara İtibar etmeyelim. Aslında hepsi de aynı yerlere odaklanan şişirme balonları temsil ediyor. Siz değerli Hemşehrilerimizi, Finike’mizin geleceği için, halkımıza dokunan ve kalıcı projeler üreten, uçuk kaçık hayali projelerden uzak duran, hiçbir çıkar ilişkisi gözetmeyen; halkın içinden gelen ekibimizi desteklemeye ve 1 Nisan sabahı yepyeni bir Finike’de uyanmaya davet ediyoruz.

 İYİ PARTİ

FİNİKE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

MEHMET DÜLGEROĞLU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.