ESKİ MİLLETVEKİLİ TEVFİK DİKER, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET DAVASINDAN BERAAT ETTİ

 

29 Mart 2024
ESKİ MİLLETVEKİLİ TEVFİK DİKER, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET DAVASINDAN BERAAT ETTİ

Eski milletvekili ve emekli yarbay Tevfik Diker, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

 

Ankara 65. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Diker'in sosyal medya hesabından yapığı paylaşımlar nedeniyle hakaret suçlamasıyla yargılandığı belirtildi. Diker'in paylaşımlarında, "Laik Türkiye Cumhuriyetine, Türk Ordusuna, Türk Yargısına ve Türk Halkına en büyük kötülüğü edenler", “Reis halife mi? Mehdi mi? Mesih mi? BOP Eş Bakanı mı? Cevabı olan var mı?” şeklinde ifadelerin yer aldığı aktarıldı.

 

Ancak mahkemede savunma yapan Diker, sosyal medya hesabının kendisine ait olmadığını iddia ederek, hesabın kumpas ve komplolarla açıldığını ileri sürdü.  Diker savunmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine özel ilgi gösterdiğini ve tedavi sürecinde yardımcı olduğunu belirterek, Benimle özel ilgilenen kişiye hakaret etmem söz konusu değildir'' dedi.

 

Mahkeme, delil yetersizliği nedeniyle Diker hakkında beraat kararı verdi. Gerekçeli kararda, Diker'in paylaşımlarının yapıldığı hesabın kendisine ait olduğuna dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı belirtildi.

 

Bu kararla birlikte, Tevfik Diker'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçlamasından beraat ettiği kesinleşmiş oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.