EMLAK VE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE DİKKAT ÇEKEN UYARILAR: KONUT ALIRKEN RİSKLERİ GÖZ ARDI ETMEYİN

Emlak ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren esnaf, vatandaşları konut alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Emlakçılar, iş takipçileri ve oto galerici esnaf odası başkanı İsmail Çağlar, arsa paylama şekliyle konut edinmenin risklerine dikkat çekti. 

07 Nisan 2024
EMLAK VE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE DİKKAT ÇEKEN UYARILAR: KONUT ALIRKEN RİSKLERİ GÖZ ARDI ETMEYİN

Konut fiyatlarındaki artışın vatandaşları alternatif arayışlara yönelttiğini belirten Çağlar, arsa sahiplerinin müteahhit firmalarla anlaşarak arsa payı karşılığı ev sahibi olmaya çalıştıklarını ifade etti. Ancak, arsa payı ile alınan hisselerdeki risklerin fazla olduğunu vurgulayan Çağlar, vatandaşların "evdeki bulgurdan olmamaları" için uyarılarda bulundu.

 

Çağlar, Türkiye ve KKTC'de arsa sahibi olan insanların bu yöntemle ev sahibi olmaya çalışırken yaşadığı risklere dikkat çekerek, sözleşmelerin dikkatli bir şekilde incelenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, noterden verilen vekaletnamelerin de titizlikle okunması gerektiğini vurguladı.

 

Yüksek konut fiyatlarıyla birlikte vatandaşların daha uygun konut sahibi olma arayışlarına da değinen Çağlar, bazı firmaların bu durumu fırsata çevirerek piyasada sorunlar yarattığını dile getirdi. Kampanyalar düzenleyen bazı firmaların vaat ettikleri sözleri tutamayacağını ve bu durumun vatandaşları mağdur ettiğini belirtti.

 

Arsa sahiplerinin, ucuz konut hayali kurarken hangi risklere evet dediklerinin farkında olmaları gerektiğine vurgu yapan Çağlar, yeni tedbirlere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Devlet yetkililerinden konuyla ilgilenmelerini talep etti.

 

Emlakçılar iş takipçileri ve oto galerici esnaf odası başkanı İsmail Çağlar, vatandaşları daha bilinçli adımlar atmaları konusunda uyardı ve bu konuda destek almak isteyenleri odalarıyla iletişime geçmeye davet etti.

 

İSMAİL ÇAĞLAR - EMLAKÇILAR İŞ TAKİPÇİLERİ VE OTO GALERİCİLER ESNAF ODASI BAŞKANI

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.