TELEFERİK KAZASI BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANDI

Antalya'da geçtiğimiz dönemde yaşanan teleferik kazasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, kazayla ilgili olarak hazırlanan bilirkişi raporu tamamlandı. 

05 Mayıs 2024
TELEFERİK KAZASI BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANDI

Raporda, kazanın meydana geldiği Tünektepe Teleferik İstasyonu'nda yapılan bakım, onarım ve teknik işletme hizmet alımı sözleşmesinin incelendiği ve birçok bakım işinin Mega Tower firmasına verildiği belirtildi. Ancak raporda, işlerin hangi direk ve hangi yönde yapıldığına dair belgelerin eksik olduğu ifade edildi.

Ayrıca, kazanın teknik detayları incelenerek, bir makaranın parçalanması sonucu kazanın meydana geldiği tespit edildi. Ancak makaranın parçalanma sebebi henüz netlik kazanmamış durumda. Raporda, direklerdeki bakım eksikliklerinin de kazanın etkili faktörlerinden olduğu vurgulandı.

Bilirkişi raporunda, kazanın iş kazası olarak değil, teleferik sisteminin direğinin devrilmesi sonucu yaşanan bir kaza olduğu belirtildi. Ayrıca, işletmenin acil durum planının yetersiz olduğu ve acil çıkış kapısının oluşturulmadığı da raporda yer aldı.

Öte yandan, raporda Mega Tower firmasının, iş güvenliği mevzuatına uygun olmadığı ve kazadan önce teleferiği kullanan kişilerin uyarılarına rağmen gerekli önlemleri almadığı belirtildi.

Kazaya ilişkin adli süreç devam ederken, gözaltına alınan ve aralarında eski Anet Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu 5 kişinin tutuklandığı hatırlatıldı.

Bu gelişmeler ışığında, tutuklu Mesut Kocagöz'ün avukatlarının, tutukluluğuna ilişkin ikinci kez itiraz edeceği belirtildi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.