EŞEKLERİ EVLENDİRİP BALAYINA GÖNDERDİLER

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'nde, nesli tükenme tehlikesi altındaki eşeklere dikkat çekmek amacıyla sembolik bir düğün gerçekleştirildi. Köy halkı ve çevre sakinlerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, eşeklerin sembolik nikahı kıyıldı ve ardından balayına gönderildiler. 

06 Mayıs 2024
EŞEKLERİ EVLENDİRİP BALAYINA GÖNDERDİLER

Sembolik nikah memuru, şahitler ve köy halkının katılımıyla gerçekleştirilen düğünde, eşekler altın, nal, boncuk gibi takılarla süslendi. Köy muhtarı Halime Kaya'nın öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte, beşi bir yerde altın takılarak eşeklerin değeri vurgulandı. Köy halkı da eşeklere marul, salatalık, havuç ve ot gibi yiyecekler ikram etti.

Düğün sonrasında, yeni evlenen eşek çiftler traktöre bindirilerek balayına gönderildi. Gelin almasında traktörün önünü kesen vatandaşa zarf içinde para verilmesi ise etkinliğin bir parçası olarak gerçekleşti.

Bu sembolik düğünle, nesli tükenme tehlikesi altındaki eşeklere dikkat çekilirken, köy halkı ve çevre sakinlerinin duyarlılığı da gözler önüne serildi.

 

 

(KAYNAK:İHA)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.