DURSUN ÖZBEK'TEN ALİ KOÇ'A SERT TEPKİ: "HESAP VERECEKSİN!"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, olaylı Fenerbahçe derbisinin ardından düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a sert eleştirilerde bulundu. Özbek, Koç'u ve derbide yaşanan olaylara müdahil olanları sert bir dille eleştirdi. 

20 Mayıs 2024
DURSUN ÖZBEK'TEN ALİ KOÇ'A SERT TEPKİ: "HESAP VERECEKSİN!"

"Baş Ahlaksız ve Yancıları Hakkında Suç Duyurusunda Bulunduk"

 Özbek, "Bu olaylara sebep olan baş ahlaksız ve bunlara çanak tutan görevliler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ali Koç'un şımarıkları artarak devam ediyor, kimse de bu şahıstan hesap sormuyor. Biz bu boş stat kabadayılarıyla geçen sezon da mücadele ettik, bu sezon da ederiz," dedi. Özbek, maç sonrası Ali Koç'un polis eşliğinde statta kaldığını belirterek, güvenlik görevlilerinin şehir eşkıyasının korumalığını yaptığını iddia etti.

 

"Biz Şampiyon Olacağız"

 Dursun Özbek, Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda engel tanımadığını vurguladı. "Bizim için hiçbir seçim bu şampiyonluktan daha değerli değildir. Tek konsantrasyonumuz, takımımızla bu hafta sonu ulaşacağımız 24. şampiyonluğumuz. Bugün itibarıyla seçim için yaptığımız bütün toplantıları durdurduk. Gördüğünüz gibi hep bir aradayız, 7/24 Florya'dayız. Oyuncularımızın ve hocamızın yanında olacağız. İyilik yine kazanacak, biz şampiyon olacağız," diye konuştu.

 

"Ali Koç, Senin Proje Olduğunu Öğrenecekler"

 Özbek, Ali Koç'a yönelik sert sözlerine devam etti: "Ali Koç iyi dinle, bu yaptıklarının hesabını senden tek tek soracağım! Ali Koç, senin tüm camiaları karşı karşıya getirmek için bir proje olduğunu Türkiye görecek! Son altı ayda yapılanları hatırlayın! Ali Koç, bu yaptıkların bana sökmez, bunu bil! Ben Galatasaray'ın başkanıyım! Ali Koç, bu yaptıkların senin yanına kalmayacak. Seçim kazanmak için yaptığın bu şovun hesabını bugün, yarın, daima vereceksin."

 

Mert Hakan Yandaş Tepkisi

 Özbek, Fenerbahçe oyuncusu Mert Hakan Yandaş'a da tepki gösterdi. "Yapabilecekleri tek şey bu. Ellerinden gelen bu. Gerek bahsettiğiniz oyuncu (Mert Hakan Yandaş), ismini söylemek istemiyorum. Isınmadan beri tek yapabilecekleri bu, kaos ve gerginlik yaratmak. Olayı futbolun dışına taşımak," dedi.

 

"Sahte Kabadayılık Değil de Nedir"

 Galatasaray Başkanı, yaşanan olayların statüye aykırı olduğunu belirtti ve ekledi: "Gözlerinizle gördünüz olanları. Bizim bir şey söylememize gerek bile yok aslında. Fakat, camiamızı temsilen duruşumuzu ifade etmek istiyoruz. Boş sahada yanına silahlı korumalar, 70-80 tane yancısı... Bu işin bir statüsü var. Burası Galatasaray'a ait bir yer. Belli bir süre TFF'nin yetkisi altında, takip eden insanları var federasyonun. Akreditasyon alanına giren kişiler bellidir. Ben dahi belli bir süre dahi akreditasyon alanına giremem. Bu TFF'nin görev süresi bitince orası Galatasaray'ın evidir. Sen geliyorsun, aynı haneye tecavüz eder gibi... Tek başına da gelemiyorsun. Silahlı korumalar, 80 kişi, stadyum boşalmış, seyirci boşalmış, sahte kabadayılık değil de nedir. Niye yapıyorsun?"

 

"En Tehlikeli Kısım Maçtan Sonrası"

 Özbek, maç sonrası yaşanan olayların tehlikesine dikkat çekerek, "Bir tek amaç görüyorum. Maç bitmiştir, sonuç tescil edilmiştir. Ondan sonrası işte en tehlikeli kısmı orası. Türkiye'de 80 milyon kişi futbolla ilgilidir, yaşlısı genci çoluğu çocuğu. Herkes futbolla ilgilidir. Sen bunu yaptığın zaman insanları tahrik ettiğinin farkında değil misin? Sokakta Fenerbahçelisi Galatasaraylısı birbirini gördüğü zaman nasıl davranır? Biz bunları yaşamadık mı? Başka ülkelerde yaşanmadı mı?" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.