Günaydın Türkiye, merhaba yerküre... Bugün de sizlere Denizli’mizin şirin ilçesi Çal’da bulunan 13. Yüzyıldan Anadolu Selçuklulardan kalma Kırık Minare ile geldim .. Buranın diğer adı da Kayı Pazarı...Burası kaynaklarda ilk Türk yerleşimden itibaren Pazar yeri olarak tahsis edilmiş.Varlığı Türklerin bölgeye ilk gelişine kadar uzanıyor. Bölgedeki Türkmenler üretmiş oldukları kilim, halı, hayvansal gıdalar, peynir, yoğurt, süt gibi çeşitli ürünleri, bu bölgedeki ticari hareketliliğin canlı olmasına bağlı olarak burada pazarlarmışlar. Türkmen boyları akın akın bölgeye gelirken aslında günümüzün modern AVM’lerini o dönemde bu bölgeye kurmuşlar... Ben minarenin içine de girdim... Hatta dün hikayelerimde yayınlamıştım... Minarenin içi o kadar dar ve kavisli ki ama gayet güzel korunmuş... Tabi çevresi daha da iyi duruma getirilmelidir.

 Ben ülkemin her yerindeki tarihe , doğaya , kültürel zenginliklerimize sahip çıkılmasını, korunmasını isteyen ve bunun için kendi çapında mücadele edenlerdenim... Atalarımızdan miras kalan her şey çok değerli... çünkü bu mirasla bizden sonraki kuşaklara da aktarılmalı... Benim bir huyum vardır bu tarz yapılarda özçekim yaparım. Yani kendim, kendimi çekerim açıyı ayarlayarak sizlere daha bir sürü şahane yerler tanıtacağım... Ülkemizi tanıyın ve topraklarınıza sahip çıkın ..! Önemli bir bilgi vereyim; İsrail bölgede çokça toprak, tarım arazisi satın alıyormuş... !!! Ben de almayı planlıyorum..! Onlar almasın bizler alalım..!

Bana bu güzel geziyi organize eden Çal Kadın Kooperatifin'den Emine Hanıma, Sayın Belediye Başkanımız ( bölgeye çok emek veren bir insan ) Fethi Akcan'a çok teşekkür ederim.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.